Любопитен коментар на проф. Вили Лилков за традициите, които в

...
Любопитен коментар на проф. Вили Лилков за традициите, които в
Коментари Харесай

Проф. Вили Лилков: Само за „наши хора“!

Любопитен коментар на проф. Вили Лилков за традициите, които в България са годни и преди, и в този момент. Той е бивш общински консултант и народен представител от ДСБ, учител в МГУ и създател на няколко документални книги за тоталитарното  минало, обвързвано с Държавна сигурност.

 

Нане споделил на Вуте: „ Лозунгът на нашата партия е „ Всичко в името на индивида, всичко за богатството на индивида! “, а Вуте му дал отговор: „ Аз му знам името на индивида! “ 

Така си беше – единствено за „ наши хора “! 
През 1952 година Секретариатът на Централен комитет на Българска комунистическа партия предлага, а Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия взема решение: „ Да не се награждават с ордена „ Майчина популярност “ и с орден за майчинство многодетните майки, които са реакционно настроени и на които фамилиите са противников настроени към националната власт. “ 



Народните препоръки са задължени, когато изпращат анкетните листове на многодетните майки, препоръчани за награждаване, да се означават случаите, в които от членовете на нейното семейство има някогашни служители на реда, бегълци зад граница, национализирани притежатели, кулаци и други врагове по класификацията на Българска комунистическа партия.
За недоверчивите: Протоколи на ПБ на Централен комитет на Българска комунистическа партия. ЦДА – ф. 1Б, оп. 6, а.е. 1645, протокол № 131 от 21 август 1952 година, л. 6.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР