Любомир Якое е мъжът, който подаде сигнал за бомба на

...
Любомир Якое е мъжът, който подаде сигнал за бомба на
Коментари Харесай

Мъжът подал сигнала за бомбата на Централна гара е същият заплашил Бойко Борисов и Ива Митева с убийство

Любомир Якое е мъжът, който подаде сигнал за бомба на Централната гара в Пловдив във вторник, научи TrafficNews . Прокуратурата към този момент пое случая с подправения сигнал.
Прочетете още
27-годишният Любомир е същият, който заплаши Бойко Борисов и Ива Митева с ликвидиране. Той е остарял познайник на полицията и има богато досие с други сходни прояви. 

Сигналът, подаден на тел. 112 минути преди 7 часа вечерта във вторник, гласял " Поставих взривно устройство – минни гранати,  в региона на Централна гара- Пловдив ". Обаждането било анонимно, а от Министерство на вътрешните работи открили, че то е осъществено от махленски телефон в Пловдив. 

Името на Красимир Яков нашумя през 2020 година, когато получи условна присъда за телефонна опасност. Тогава през 2019-а заплаши да взриви автогарата в Пловдив, като е открито, че заплашителните позвънявания са били на няколко пъти и са подадени от Стара Загора. Случаят доста прилича това от вторник.

В края на предходната година 27-годишният Любомир Яков заплаши с ликвидиране някогашния министър председател Бойко Борисов и председателката на 46-ото Народно заседание Ива Митева. Тогава мъжът призна виновността си, а след утвърденото от съда съглашение, той получи присъда от 7 месеца и 15 дни затвор при първичен непоколебим режим.

В момента Яков е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР