Любомир Спасов се опитва да остане в болница „Лозенец“. Това

...
Любомир Спасов се опитва да остане в болница „Лозенец“. Това
Коментари Харесай

Зам.-здравният министър Димитър Петров: Спасов се опитва да остане в болница „Лозенец“, може да се укрият доказателства

Любомир Спасов се пробва да остане в болница „ Лозенец “. Това подухва на подозрението, че той може да се опита да укрие доказателства. Това съобщи пред БГНЕС заместник-министърът на опазването на здравето доктор Димитър Петров.

Той разяснява решението на Софийски градски съд, който по искане на проф. Спасов блокира назначението на новия съвет на шефовете на болница „ Лозенец “.

„ Решението на Софийски градски съд е за краткотрайно прекъсване на регистрацията на новия съвет на шефовете на болница „ Лозенец “, а не е решение всъщност. Вероятно, ще го апелираме “, сподели доктор Петров.

Той няма пояснение за държанието на проф. Спасов при такива ясни данни за нарушавания и в случай, че преписките са в съответните правоохранителни органи.

По този метод проф. Спасов се пробва да остане в болничното заведение. Това оставане в болничното заведение му може да докара до укриване на доказателства и обстоятелства, манипулирането на хора и други, сподели доктор Петров.

„ Целта е провлачване във времето на цялата история с вярата нещо да се случи след изборите и да се потулят нещата. Ако той се надява на това, няма да се случи. Надеждите му са напразни “, акцентира заместник-министърът на опазването на здравето.

Той напомни, че от Министерство на здравеопазването са изнесли обстоятелствата по случаи, които Изпълнителна организация „ Медицински одит “ им е дала. „ Те са дадени и на предходния министър и да не се прави на ощипана девойка. Неговите изказвания, че са дадени в ДАНС не са правилни. Това е направила Изпълнителната организация. Тя е сезирала и него. Не мога да си обясня, за какво, имайки тези ясни данни, при състезанието, който е извършен, проф. Спасов още веднъж е бил назначен “, съобщи доктор Петров.

На 3 юни министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров освободи шефа на болница „ Лозенец “, тъй като са осъществявани трансплантации на органи в нарушаване на настоящото законодателство. Той цитира интервал от 2019 година до края на април 2021 година, когато в лечебното заведение са осъществени 14 трансплантации на бъбрек от живи донори.

„ Всички донори са младежи от Украйна и Молдова. Донорите са племенници, а рецепиентите са техни чичовци, само че от Оман, Израел и други страни. Има всички учредения да се счита, че те не са родственици “, уточни здравният министър и акцентира, че това е съществено нарушаване на закона и съставлява закононарушение.

Пациентските организации „ Заедно с теб “ остро осъдиха бездействието на страната, което е разрешило противозаконните трансплантации, както и пререждането на чакащите.

Здравният министър назначи на 4 юни нов съвет на шефовете на болница „ Лозенец “. Той включва доцент доктор Радосвет Горнев, адв. Ивиян Симеонов и Орлин Недев. Д-р Горнев, който сега е шеф на Клиника по обща и коремна хирургия към МБАЛ „ Лозенец “, ще управлява болничното заведение до провеждането на конкурс.

Софийски градски съд е удовлетворил настояването на някогашния шеф на болница „ Лозенец “ проф. Любомир Спасов за прекъсване на регистрация на новото управление на здравното заведение. Съдът признава молбата за основателна и разпорежда вписването на измененията в управлението на " Лозенец " да бъде спряно до привършване на производството по жалбата на Спасов. Определението може да бъде обжалвано в едноседмичен период.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР