Любомир Минчев - основател, акционер и председател на борда на

...
Любомир Минчев - основател, акционер и председател на борда на
Коментари Харесай

Българска сделка в Хърватия отпушва продажбата на bTV

Любомир Минчев - създател, акционер и ръководител на борда на шефовете на " Телелинк Груп ", е придобил 100% от хърватския снабдител на сателитна телевизия Total TV BV, предава SeeNews.

Сделката е станала посредством V-Investment Holdings B.V. - записана в Холандия компания, която е благосъстоятелност на Минчев. Чрез нея United Group, която държеше сателитния снабдител до момента, се освобождава напълно от активите си в Хърватия на пазара за доставка на телевизия.

" Бордът на шефовете на United Group е удовлетворен с изискванията на договорката и има вяра, че оставя компанията и нейните клиенти в можещи ръце ", споделят от компанията. Като част от договорката, United Group ще продължи да обезпечава техническа поддръжка на Total TV в границите на идващите 12 месеца.

Сделката за българската bTV

Собствеността на United Group в Total TV бе повода хърватските регулатори да блокират придобиването на част от бизнеса на Time Warner на Стария континент. Central European Media Enterprises (CME) оперира в Хърватия, Словения, Румъния, Чехия, Словакия и България, където има " БТВ Медия Груп " - телевизионния канал bTV и медийната група към него.

Продажбата на Total TV ще разреши на регулаторите да одобрят договорката сред United Group и CME в Хърватия и Словения. През юли м.г. бе оповестено, че цената ѝ е 230 милиона евро.

За активите на CME в останалите четири страни, в това число България, има един покупател – консорциум сред китайската група CEFC и чешко-словашката Penta Investments. Твърди се, че те нямат интерес към бизнеса в Хърватия и Словения.

Така, договорката за дребния снабдител Total TV може най-сетне да отпуши огромните покупко-продажби в района. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР