Любомир Каримански остава кандидат на ИТН за нов управител на

...
Любомир Каримански остава кандидат на ИТН за нов управител на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов обвини Кирил Петков и Асен Василев в рекет


Любомир Каримански остава претендент на Има Такъв Народ за нов шеф на Българска народна банка. Това разгласи Тошко Йорданов преди съдружния съвет.

Йорданов упрекна в рекет премиера Петков и сътрудниците си от „ Продължаваме промяната “, оповестява БНР.

„Първо, господин Каримански е претендент на „Има подобен народ“ за поста „гуверньор на БНБ“ и това е такова, каквото е. Ние стоим зад тази кандидатура! Второ, слушах изказването на министър-председателя и, да ви кажа, това, което вършат сега Кирил Петков и Асен Василев, и „Продължаваме промяната“, точната дума е рекет“.

Владислав Панев от „Демократична България“ назова решението на Андрей Гюров „достойна постъпка“ и съобщи, че най-добре е да има нова процедура за избор на шеф на Българска народна банка:

„Има нова обстановка! Достойна постъпка на господин Гюров от през днешния ден. Вероятно ще обсъдим на група, само че ми се коства, че по-скоро по-добрият вид за момента е възможна нова процедура и оставане за известно време на настоящия шеф на БНБ“.

Панев добави, че в случай че кандидатурата Каримански влезе в пленарна зала, „Демократична българия“ ще реши по какъв начин да гласоподава, само че, по думите му, по-скоро групировката няма да го поддържа.

Преди началото на съдружния съвет вицепремиерът Асен Василев отхвърли коментар.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР