Любомир Калчев се нареди пети в дисциплината 1000 метра в

...
Любомир Калчев се нареди пети в дисциплината 1000 метра в
Коментари Харесай

Пето място за Любомир Калчев в шорттрека на олимпийския фест в Сараево

Любомир Калчев се подреди пети в дисциплината 1000 метра в шорттрека на завършващия през днешния ден в Сараево Европейски олимпийски юношески зимен фестивал. Така Калчев записа най-предното класиране на български състезател на форума, който приключва довечера. С второ място на полуфиналите Любомир стигна до огромния край. Там обаче падна и това му попречи да остане в разногласието за медалите, само че достигането до последния старт му обезпечи място измежду призьорите. Другият наш представител Петко Дапчев не съумя да преодолее квалификациите и да се класира за четвъртфиналите. Шампион е унгарецът Атила Талабош.

Последната дисциплинираност в ски-бягането бе смесена щафета 4х5 км, в която бе и последното българско присъединяване на фестивала в Сараево. Нашият квартет в състав Александър Огнянов, Карина Недялкова, Тодор Малчов и Лидия Нанова се подреди 22-и, на 14:28 мин от първенците от Норвегия.

Тази вечер 14-ото издание на Европейския юношески олимпийски зимен фестивал в Сараево и Източно Сараево ще бъде закрито с тържествена гала. Знаменосец на българската делегация ще бъде Любомир Калчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР