Любомир Ганев, президент на Българска Федерация Волейбол, излезе с официално

...
Любомир Ганев, президент на Българска Федерация Волейбол, излезе с официално
Коментари Харесай

Любо Ганев: Целите за 2023-а са оставане в Лигата на нациите и минимум 1/4-финал на Евроволей

Любомир Ганев, президент на Българска Федерация Волейбол, излезе с публично мнение за случилото се по време на последния за годината Управителен съвет на централата. 

Лоренцо Мичели резервира поста си на треньор на женския народен тим след извънредно оспорван спор.
 Лоренцо Мичели остана селекционер на България, само че на косъм Лоренцо Мичели остана селекционер на България, само че на косъм
" До скоро този въпрос изобщо не стоеше на дневен ред. Но членове на Управителния съвет настояха треньорската комисия да даде мнение за работата на треньорския щаб на женския народен тим. Някои от тях не бяха удовлетворени от работата на Мичели и по тази причина се наложи да създадем в допълнение съвещание. Днес гласувахме 21 души. Всички по съвест и разбиране. Управителният съвет е от 25 души. Не постоянно съумяваме да се съберем всички. Мичели ще продължи да води националния тим за дами. Голяма част от тези, които гласоподаваха срещу, не бяха срещу неговата персона. Тяхното мнение бе, че треньорът би трябвало да е българин. Имена щяха да бъдат обсъждани, в случай че не бе определен Мичели. Моето мнение беше да остане. България резервира мястото си в Лигата на нациите и това взехме решение, че е изпълнена задача. Само поради този факт договорът му можеше да бъде удължен. Но в нашата федерация всичко е демократично и всеки си споделя мнението. Ако различен път имаме подобен проблем, ще го решаваме от по-рано. Досега треньорската комисия правеше разбор единствено за треньорските щабове на подрастващите. Но щом членове на Управителния съвет желаеха и за Мичели, ето - всичко е свършено.

В договорите на всички национални треньори има клаузи, от които зависи дали в бъдеще да бъдат възобновени. Целите и при мъжете, и при дамите през 2023 година е опазване на място в Лигата на нациите, присъединяване в най-малко четвъртфинал на европейско състезание. За олимпийската подготовка е ясно - нека успеем да се класираме. Ако треньор не реализира задачите си, договорът му може да бъде преустановен.
 Мирослав Живков ще води националите до 19 години Мирослав Живков ще води националите до 19 години
Ние не сме подценили нито един ментор, който е постигнал триумфи с юношески обединения. Има ли орден, договорът се продължава. Виктор Карагьозов реши да си подаде оставка, тъй като имал други проекти. Приехме я и избрахме Мирослав Живков. Треньорската комисия е по тази причина - да дава оценки на работата на треньорските щабове и тима. Ние не гледаме единствено класиране, а по какъв начин се работи, какъв е щабът, описът с извикани състезатели. Оценката е за работата, класирането всички го виждаме. В БФ Волейбол правилото е явен - треньорът предлага щаб. Той би трябвало да дава отговор на избрани условия. Например лекарят и физиотепаревтът би трябвало да имат карти на FIVB. Управителният съвет утвърждава щаба, а не да предлага какъв да е в него.
 Любо Ганев: Не се разбрахме с Мартин Стоев за пари Любо Ганев: Не се разбрахме с Мартин Стоев за пари
Договорът на Мартин Стоев за младежкия мъжки народен тим е до 31 декември. Искахме да го подновим, само че не постигнахме съглашение. Догодина неговият тим има Световно състезание, след това следва и европейско. Този отбор има още какво да реализира. Беше му препоръчано да продължим дружно, само че не се договорихме. Като Управителен съвет търсим най-хубавите варианти за щаб на треньорите, има условия към тях, само че наставникът е този, който избира своя щаб и го предлага за одобряване от УС.

Пожелаваме радостни коледни и новогодишни празници на всички! И нека имаме повече волейболни триумфи! "

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР