Любомир Дацов обясни има ли от какво да се притесняват

...
Любомир Дацов обясни има ли от какво да се притесняват
Коментари Харесай

Война за и против еврото на изборите? Може да загубим шанс за зоната на богатите заради депутатите

Любомир Дацов изясни има ли от какво да се тормозят хората, в случай че приемем единната европейска валута

Ако Народното събрание до края на мандата си одобри три закона, имаме действителен късмет за България да бъде направено изключение и да бъде призната в еврозоната. Това сподели в студиото на „ Събуди се ” по Нова телевизия икономистът Любомир Дацов. По думите му приемането на еврото няма да промени доста неща в страната ни - няма да има загуба на работни места.

„ От позиция на идните избори вододелът хората да се ориентират за кого да гласоподават е дали подкрепяш еврото, или си срещу. Дали спекулираш със страховете на хората. Противниците на еврото главно спекулират “, добави той.

„ Икономиката е обществена просвета. Като вярваш в нещо, то ти се случва. Трябва да знаем накъде вървим. Когато имаш явен път и има водачи, които водят народа, е доста по-лесно. Не инцидентно арабският свят е толкоз динамичен. Вече 20 години чакаме нещо в България да се случи ”, разясни финансистът. 

По думите му в огромните градове има по-голямо повишаване на заплатите, в сравнение с е самата инфлация. Според него инфлацията в хранителния бранш идва от вътрешните производители. Той добави, че покачването на цените у нас ще продължи. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР