Любомир Аламанов е комуникационен експерт, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът

...
Любомир Аламанов е комуникационен експерт, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът
Коментари Харесай

Да затворим институциите и да оставим само журналистите?

Любомир Аламанов е информационен специалист, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът е от профила му във " Facebook " и е във връзка изказванието на зам.-председателя на Народното събрание Валери Симеонов против публицисти от Би Ти Ви, че били корумпирани, тъй като не дали естрада на съдружника на Васил Божков в " Ефбет " Цветомир Найденов за незаконни схеми.

Добре, да повторим обстановката - идва някакъв човек при публицисти, споделя им, че големият предприемач Божков, другар на властта от десетилетия, на който министри му вършат изложения, финансисти го награждават, депутати му вървят на купоните, а той си звъни от време на време на премиера, та този предприемач Божков не си заплаща налози и такси, укрива над половин милиард лв., изнасилва стотици девойки, има хиляди противозаконни артефакта, заплашва който си желае и доста други неща. И също така този човек е алармирал всевъзможни финансовите управляващи, само че те не са реагирали... Медиите споделят, че им би трябвало време, с цел да ревизират нещата. Все отново не могат да повярват, че управляващите не са реагирали толкоз време на толкоз сигнали.

Изведнъж Валери Симеонов, който другояче чакал година и половина, по негови думи, чувайки изповедта на този човек, ненадейно се задейства и единствено за две седмици разпердушинва цялата обстановка, дори внасяйки добре квалифициран закон.

И упреква медиите, че не са подхванали ограничения. И желае прокуратурата да ги проверява.

Та, Валери Симеонов желае прокуратурата да проверява медиите. А не желае прокуратурата да проверява Национална агенция за приходите за какво не е взела ограничения.

Не желае прокуратурата да проверява Министеството на финансиите за какво не са взели ограничения.

Не желае прокуратурата да проверява Министерство на вътрешните работи за какво не са взели ограничения.

Не желае прокуратурата да проверява прокуратурата за какво не са взели ограничения.

Не желае прокуратурата да проверява Валери Симеонов за какво е чакал година и половина.

Журналистите са му отговорни. Ми, тогава, да затворим всички институции, че да не им плащаме заплати, а да оставим единствено публицистите?

Липсата на функционално схващане за причинно-следствена връзка сред събитията в живота, е симптом за ниски интелектуални качества. Или пък за тежък случай на операция и популизъм, употребяващ метода на сочене на зложелател. Подобно държание няма място в обикновено ръководство на европейска страна. Дано повече хора го схванат преди идващите избори.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за хазарта (120)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР