Любо Киров е избран от English Chamber orchestra да бъде

...
Любо Киров е избран от English Chamber orchestra да бъде
Коментари Харесай

Пред храм ''Св. Александър Невски'': Любо Киров пее с English Chamber Orchestra

Любо Киров е определен от English Chamber orchestra да бъде техен специфичен посетител на първия им концерт пред катедралния храм “Свети Александър Невски ” на 13 юли в София, оповестяват уредниците.

По думите им артистът е предпочетен пред други наши реализатори поради диапазона на гласа и разнообразния си репертоар. Той ще излезе на специфичната сцена, която ще бъде построена пред православния храм. Все още не е конкретизиран репертоарът, с който ще се показа Киров. Известният артист има опит от взаимни осъществявания с типичен оркестър, само че за първи път ще дели сцена със световноизвестна групировка, допълват уредниците.

„ За мен е чест да бъда част от галавечерта с English Chamber Orchestra “, тъй като това е един от влиятелните европейски сформира за класическа музика ”, сподели Любо Киров.

От 1977 година английският оркестър има за патрон принц Чарлз III, както и привилегията да свири на голям брой събития от значимост за кралското семейство.

В София ще звучат творби на класици като Моцарт, Хендел, Бах и Елгар.

В програмата са включени и млади български гении, които ще изпълнят особено създадени български национални песни под съпровода на English Chamber Orchestra като поклон към родната аудитория, допълват уредниците.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР