Любо Ганев, президент на БФ Волейбол и вицепрезидент на БОК,

...
Любо Ганев, президент на БФ Волейбол и вицепрезидент на БОК,
Коментари Харесай

Любо Ганев на откриването на олимпийския фестивал в Албена

Любо Ганев, президент на БФ Волейбол и вицепрезидент на БОК, взе участие в откриването на олимпийския юношески фестивал в Албена. Сред гостите бе и олимпийската шампионка в биатлона Екатерина Дафовска.

Ганев приветства участници от името на президента на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и пожела триумфи на спортните терени. Сред гостите бяха също Белчо Горанов (генерален секретар на БОК), Анатоли Илиев (дългогодишен уредник на фестивала), Денис Тахиров (представител на КК Албена) и Бончо Бонев (представител на спортните клубове).

„ Вълнувам се и се веселя, че сме още веднъж дружно все пак, което преживяхме в последните месеци - сподели Ганев. 0 Желая ви да сте живи и здрави и да имате приятни преживявания със своите връстници тук на Фестивала. “

Твърде прочувствено бе посланието към младите от Катя Дафовска. „ Мотивирайте се да преследвате фантазиите си - добави олимпийската шампионка от Нагано 98. - Спортът учи на доста хубави неща, а посредством него можете да опознаете и обиколите света. “

„ Въпреки измененията още веднъж сме тук дружно, с цел да покажем, че спортът е най-хубавото средство да се върнем бързо към естествения живот - заключи Анатоли Илиев. - Това е един многолик фестивал и сме окуражени всяко лято да го надграждаме с рекорден брой участници и спортове. “
В 13-ото издание на Фестивала „ Олимпийски очаквания “ в Албена вземат участие 412 млади гении, родени сред 2002 и 2006 година Първокласните и чудесно готови спортни арени на комплекса подсигуряват допустимо най-хубави условия. През предходната година той стана първият в историята, почетен от Асоциацията на европейските градове и столици на спорта (ACES Europa) с купата „ Европейски курорт на спорта “.

Това лято надпреварите се провеждат в 7 типа спорт, като за първи път има съревнования по бадминтон. Останалите спортове са лека атлетика, минифутбол, баскетбол 3х3, тенис на маса, плажен волейбол и плуване.

За втора поредна година в плажния волейбол се включват тимове от Сопот, този град ще има присъединяване и в кросовите бягания.

Тази година като доста мощни се обрисуват шампионатите по тенис на маса и бадминтон. Със сигурност още веднъж футболът ще провокира мощни страсти и ще бъде измежду най-атрактивните съревнования.

В леката атлетика най-многобройно наличие декларират още веднъж представители на клубове от София, Шумен, Русе и Варна, а общо участниците са над 100. Кросовите бягания на 1 и на 3 км са из алеите на курорта. В плуването най-вече участници са записани от школата на Черно море и Семеен кодекс Бриз от Бургас, както и от Русе и Шумен. В баскетбола са декларирани по тимове от Търговище, Варна и от Шумен, софиянци са показани с един отбор.

По традиция фестивалът на БОК е под мотото " Да открием олимпийските очаквания на България “. От основаването си до момента тези надпревари са били първо съществено тестване за доста родни спортни очаквания, по-късно утвърдили се в националните тимове, взели участие в юношески олимпийски игри, а част от тях към този момент и на олимпийски игри. Целта на фестивала е да способства за популяризирането на главните идеали, правила и полезности на олимпизма и разпространението им измежду младото потомство, както и да даде опция за изява на младите спортни гении.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР