Любка Гечева, проверявана, че е подпомогнала Димитър Любенов, е близка

...
Любка Гечева, проверявана, че е подпомогнала Димитър Любенов, е близка
Коментари Харесай

Полицайката, проверявана за катастрофата с Любенов, свързвана и с дилър? СНИМКИ

Любка Гечева, проверявана, че е подкрепила Димитър Любенов, е близка с осъждан наркодилър. Тя е била разследвана от Министерство на вътрешните работи за контакта си с Йонко Иванов.

„ Полицайката била командирована в Слънчев бряг, когато мъжът е задържан там с пико, а след това наказан на година и четири месеца затвор. Иванов бе арестуван през август 2018 година в курорта. През вечер Йонко качвал фотоси във фейсбук с полицайката. Тя не е писала докладни мемоари за контакта си с престъпен контингент, въпреки да е длъжна по закон. Йонко парадирал из курорта, че полицайка му е тил и го пази. Не е споменавал обаче, че става дума съответно за Гечева, написа 24 часа.

„ Видях служителите на реда, за които говореше вътрешният министър. Бяха едно младо момиче и едно младо момче. Момчето не ми направи мощно усещане, колкото момичето. За мен държанието беше доста непочтено. Не може еднообразен чиновник да се държи по този метод при закононарушение. То не беше диалог - беше фамилиарничене, потупване, подсмиване “. Това разяснява Михаил Главчев, един от очевидците на злополуката, който оказва помощ на потърпевшите.

Припомняме, че през вчерашния ден вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че СГП е отказала да задържи двама служители на реда, съпричастни към злополуката на Околовръстното шосе в София преди 10 дни. Според вътрешния министър двамата служители на реда са оказали подпомагане на водача Димитър Любенов, предизвикал злополуката.

Прокуратурата също отговори на тези изказвания. " Изказванията на министъра не дават отговор на истината и обстоятелствата по делото и не кореспондират с плануваните условия в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Закона за министерството на вътрешните работи (ЗМВР). Съгласно закона, регламентиращ дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, а точно член 72 от ЗМВР, само и единствено органите на полицията могат да задържат лица, за които има данни, че са направили закононарушение. Тези отговорности са отвън пълномощията на прокуратура ", показват от държавното обвиняване.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР