Любителският риболов през тъмната част на денонощието се разрешава само

...
Любителският риболов през тъмната част на денонощието се разрешава само
Коментари Харесай

Нощният любителският риболов разрешен от 1 април до 1 ноември

Любителският лов на риба през тъмната част на денонощието се позволява единствено от брега през всички дни на седмицата от 1 април до 1 ноември, отвън интервалите на възбрана и единствено в избраните рибностопански обекти, реши Народното събрание.

Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за рибарството и аквакултурите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Редът, изискванията и обектите, в които се позволява любителският лов на риба през тъмната част на денонощието, ще се дефинират годишно със заповед на министъра на земеделието, храните и горите, по предложение на изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/.

С промени се дефинира и часовият период на тъмната част от денонощието за другите месеци. Например през май, юни и юли той е от 22.00 часа до 05.00 часа, а за ноември, декември и януари - от 18.30 часа до 06.30 часа.

Служителите на ИАРА могат да използват белезници и палки при задържане на нарушителите, реши още Народното събрание. Депутатите прецизираха какво се има поради под " помощни средства ", които чиновниците на организацията могат да употребяват след предизвестие, при упражняването на надзор върху използването на рибните запаси.

Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури ще подхваща дейности за събиране на недължимо платените и надплатените суми по планове по Оперативната стратегия за развиване на бранш " Рибарство " 2007-2013 година, финансирани от Европейския фонд за риболовство, в това число от обвързваното с тях национално съфинансиране, както и санкциите и другите парични наказания, планувани в българското законодателство и в правото на Европейския съюз, записаха още депутатите.

Потвърждава се пълномощието на изпълнителния шеф на ИАРА да издава решения за налагане на финансова промяна, с които ще се открива дължимостта на подлежаща на възобновяване безплатна финансова помощ, заради нарушаване от страна на ползвателите й. Тази наредба ще се ползва и във връзка с решения за налагане на финансови корекции, издадени до влизането на промените в действие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР