Любителка на животните в Турция, вдъхновена от парализирания си баща,

...
Любителка на животните в Турция, вдъхновена от парализирания си баща,
Коментари Харесай

В Турция измисиха развлечение за кучета с увреждания

Любителка на животните в Турция, въодушевена от парализирания си татко, направи влакче от пластмасови бидони, с което  всеки ден вози на разходка кучета с увреждания от подслон отвън столицата Анкара, заяви Ройтерс.

Букет Йозгюнлю, председателка на Асоциацията на лапите, отстояващи живота, е прикрепила спонтанни вагончета за кучета към транспортно средство с висока проходимост (ATV), с цел да извежда животните всеки ден. Тя има вяра, че като хората, кучетата се нуждаят от смяна на ситуацията и в случай че не могат да се разхождат независимо, ще би трябвало да се возят.

„ Ето по какъв начин се появи концепцията за влака: татко ми също е неподвижен и неработоспособен. Имаш потребност да го извеждаме с кола и да го караме да върви “, сподели Йозгюнлю.

„ Тогава споделих, че нашите деца (кучетата) не виждат нищо, а те също би трябвало да желаят сходно нещо, тъй като тези, които имат увреждания, са по-травмирани, при тях интензивността на страстите е друга, “ означи тя.

Йозгюнлю посочи, че в приюта има 560 кучета, избавени от улиците, в това число 300, които са потърпевши физически.

„ Мога да кажа, че всички ги измъкнахме от ръцете на гибелта “, сподели тя.

 Йозгюнлю и други чиновници на приюта са боядисали пластмасовите бидони в ярки цветове, като възнамеряват да сложат и брезент, с цел да се возят кучетата на сянка и да имат първокласно пътешестване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР