Любителите на суши стават все повече, но, разбира се, не

...
Любителите на суши стават все повече, но, разбира се, не
Коментари Харесай

Здравословно ли е сушито

Любителите на суши стават от ден на ден, само че, несъмнено, не липсват и тези, съгласно които да ядеш сурова риба освен, че не е вкусно, само че не е и здравословно.

 Суши в три лесни стъпки
Суши в три лесни стъпки

Раз, два, три и готово

Няма да спорим с нито една от двете страни, тъй като въпреки всичко е въпрос на усет, само че, по принцип, вярно приготвено не би трябвало да имаме проблем с него. Все отново сушито може да бъде доста потребно и съчетано с диетата ни.

 Снимка 351878

 Достойнствата на авокадото
Достойнствата на авокадото

Здраве в зелена опаковка

Причината е в рибите, които се употребяват за изработката му - сьомга и риба звук . Те са богатите на Омега 3 мастни киселини . А като към тях се добави авокадо , което е потребно за сърцето, картинката става още по-пълна.

 Снимка 351879

 Храни, които горят мазнини
Храни, които горят мазнини

Ядем и слабеем

Но има суши, което в състава си съдържа майонеза, крема сирене или е запържено. В тези случаи мазнините и калориите се усилват доста. Според CNN, едно рулце със скарида, темпура и пикантна майонеза може да съдържа повече от 500 калории и над 20 грама мазнини.

 Снимка 351882

Не би трябвало да прекаляваме и със соевия сос, тъй като една супена лъжица от него може да съдържа към 900 мг натрий. Това са почти 40% от целесъобразната дневна доза.

 Снимка 351883

Друго, за което би трябвало да внимаваме е оризът . Той е съществена част в сушито и азиатската кухня като цяло. В сушито той е леплив, а това се дължи на захарта, солта и оцета, с които се подготвя. Това от своя страна е източник на рафинирани въглехидрати.

 Снимка 351884

Вместо това от медията поучават да желаяме сушито ни да бъде приготвено с кафяв ориз. Вероятно още веднъж ще съдържа захар в себе си, само че кафявият ориз е доста по-богат на фибри, които пък спомагат за понижаването на равнищата на неприятния холестерол.

 Снимка 351876

 Ключът към отслабването не се крие в ДНК-то
Ключът към отслабването не се крие в ДНК-то

Генотипът не играе роля при подбора на вярна диета

Ще приключим с това, че използването на сурова морска храна не е целесъобразна за бременни и хора с нарушена имунна система.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР