Любителите на рома не се нуждаят от причина, за да

...
Любителите на рома не се нуждаят от причина, за да
Коментари Харесай

5 неподозирани ползи от консумацията на ром през зимата

Любителите на рома не се нуждаят от причина, с цел да си сипят няколко капки в чая, само че ние въпреки всичко ще ви срещнем с 4 забавни преимущества на ароматната напитка. Популярността на рома през зимния сезон датира от 17-ти век, когато плантациите от захарна тръстика в Карибите набират известност.

Лекува простуда

Смята се, че ромът има лечебни свойства. Когато се употребява умерено, ромът освен оказва помощ за облекчение на напрежението, само че и стабилизира равнищата на кръвното налягане. В допълнение към всичко, той дава мигновено повишение на енергийните равнища.

Поддържа тялото топло

Любителите на рома се кълнат в него, що се отнася до сгряване в студените зимни дни. Когато температурите паднат, ромът покачва телесната температура.

Полезен е за сърцето

Друга причина да пиете ром е, че той работи като разредител на кръвта и даже се бори със болести на периферните артерии. Разбира се, стига да пиете умерено.

Помага при мускулна болежка

Мускулната тресчица и крампите могат да изчезнат, с помощта на няколко мл ром. Освен това, с него даже може да предотвратите остеопороза, защото ромът оказва помощ за увеличение на минералната компактност на костите.

Бори диабета

Пиенето на ром оказва помощ за намаление на равнищата на холестерола в тялото и защищава от диабет.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР