Любителите на операта ще могат да се насладят довечера на

...
Любителите на операта ще могат да се насладят довечера на
Коментари Харесай

Opera Open представя „Дон Жуан от Моцарт на Античния

Любителите на операта ще могат да се насладят тази вечер на световноизвестното произведение „ Дон Жуан “ от Моцарт. Музикалният театър е част от програмата на Opera Open и ще се състои от 20,30 ч. на сцената на Античния спектакъл на ул. „ Цар Ивайло “ 4 в Стария град.

Диригент на оркестъра е Диан Чобанов, режисьор е Михал Знаниецки, за ефектното художествено осветяване се грижи Дариус Албрихт, хореограф е Мариана Крънчева.

Театралният и оперен режисьор Михал Знаниецки е от Полша и до момента е сложил над 120 спектакли. Във „ радостната драма " от Моцарт сцената на Античния спектакъл е преобразена в многолюден първокласен курорт по плана на италианския художник Луиджи Сколио. Зрителите ще видят по какъв начин посетителите на този „ курорт “ съперничат по искра с модели от висшата мода, а фамозният със своето безхаберие и лековерие Дон Жуан споделя занимателни истории, само че и сее провал на взаимоотношенията към себе си.

Операта е сложена с извънредно високо майсторство, с доста художествени резултати, пъстри декори, с танци, песни, музика, динамичност и приповдигнато въодушевление. Ролята на непоправимия съблазнител се извършва от баритона Марчин Брониковски, който е полски актьор. Според уредниците на спектакъла този шедьовър на Моцарт е поднесен на публиката с изискан финес от виенския ученик и музикален шеф на Опера Пловдив - маестро Диан Чобанов.

Желаещите да гледат спектакъла под намерено небе към момента могат да си купят билети. От Община Пловдив и фондация " Пловдив 2019 ", с чиято поддръжка се организира обичайният оперен фестивал на Античния спектакъл, предизвестяват феновете да съблюдават противоепидемиологичните ограничения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР