Любителите на морски дарове са предупредени за повишен риск“ от

...
Любителите на морски дарове са предупредени за повишен риск“ от
Коментари Харесай

Любителите на морски дарове са предупредени за „повишен риск“ от химикали, причиняващи рак в ново проучване

Любителите на морски блага са предизвестени за „ нараснал риск “ от излагане на нездравословни химикали, които могат да причинят рак и други болести, съгласно ново изследване.

Изследването, извършено от Университета на Дартмут в Съединени американски щати, разкри, че рибата съдържа по-високи равнища на PFAS – нездравословни, основани от индивида отрови, чието разграждане лишава хиляди години – от предходните оценки. Тези PFAS химикали, произхождащи от източници като опаковки, облекла и противопожарна пяна, са били открити в питейната вода и преди, като изследванията демонстрират, че съвсем всички американци имат измерими количества в кръвта си.

Прекомерното излагане на PFAS може да докара до здравословни проблеми като рак, аномалии на плода и чернодробни нарушавания, заради което е извънредно значимо да се заобикалят високи концентрации. Това е изключително обезпокоително за феновете на омари и скариди, защото е открито, че те имат най-високи концентрации на PFAS. Въпреки това, други запалянковци на морски блага също би трябвало да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР