Любителите на котки пътуват до полския град Шчечин, за да

...
Любителите на котки пътуват до полския град Шчечин, за да
Коментари Харесай

Запознайте се с котарака Гацек - Ким Кардашиян в света на котките

Любителите на котки пътуват до полския град Шчечин, с цел да зърнат Гацек, топчест черно-бял котарак, трансформирал се в интернет сензация, съобщи Ройтерс.

Котаракът от време на време лежи върху одеало в дребна дървена кутия с отворена предница, направена от притежателя му. Гацек живее от над 10 години на улица " Кашубска " в града. Благодарение на получените десетки петзвездни мнения домът на Кот Гацек (Котаракът Гацек) се е трансформирал в най-високо оценената забележителност в Шчечин в Гугъл Maps, изпреварвайки даже ренесансов палат. 

" Гацек е Ким Кардашиян в света на котките ", споделя Каролина Новак, управител на формалния акаунт в TikTok за района Западна Померания, където се намира Шчечин.

" Туристите започнаха да го търсят единствено тъй като стана известен в интернет ", споделя тя. 

Служители на туристическия информативен център в Шчечин споделят, че историите на хората, пътуващи от близо и надалеч, с цел да видят Гацек, са " смайващи ". Те описват да вземем за пример за човек от Норвегия, който е летял до Полша със аероплан, единствено с цел да зърне котарака.  

По думите им с помощта на него туризмът процъфтява " неимоверно ". 

Някои почитатели приписват славата на Гацек на неговата убеденост и сладка зурла. Други споделят, че статутът му на звезда притегля гости в града, който към този момент е прочут със замъка на херцозите на Померания,  парковете и живописната конюнктура край реката. 

Сред искащите за видят известния котарак е и студент, който идва от Монголия и живее в Германия. " Търся котарак на име Гацек. Надявам се, че ще го намеря. Ако не през днешния ден, може би на следващия ден ", споделя той за Ройтерс. 

Някои поданици на Шчечин обаче са загрижени. Марта Глуховска, здравна сестра в локалното Дружество за грижа за животните, споделя, че хората оферират на Гацек несъответствуваща храна.

Пълничкият котарак не е първото животно, което притегля туристи към полски град. През 2021 година голдън ретривър в Гданск стана най-високо оценената туристическа атракция в Google.

Снимка: Sienna Paxie, pexels.com, текст: Елена Христова/БТА

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР