Любителите на футбола, които тръпнат в очакване на финала на

...
Любителите на футбола, които тръпнат в очакване на финала на
Коментари Харесай

Сухият режим за изборите пада за мача Италия-Англия

Любителите на футбола, които тръпнат в очакване на финала на Европейското състезание, ще могат на чаша бира да си гледат мача Италия – Англия. Сухият режим, въведен с кметската заповед през днешния ден от 7 часа, отпада в 20 часа, когато завършва изборният ден.

Времето в цялата страна е като през юли и съвършено става за море. В Пловдив денем ще се затопли до 32 – 33 градуса и от 16-та РИК поучават хората, решили да гласоподават, да отидат до урните още сутринта, до момента в който слънцето не е почнало да припича.

В постройката, където са ситуирани секциите, се влиза с маска и не се смъква, до момента в който не излезеш на открито. На осведомителните табла в коридора са посочени подробни инструкции и гласоподавателите могат да ревизират още един път какъв е номерът на бюлетината на желаната партия или коалиция. Подробно са разказани и стъпките при машинно гласоподаване.

Техниците, които обслужват машините, предлагат да употребяваме дезинфектант за ръце, преди да пристъпим към гласуването. От ЦИК предложиха общините да закупят ръкавици за еднократна приложимост, само че първо, това е голямо количество,второ, слагане на ръкавици лишава още повече време, в сравнение с самото гласоподаване.

Според изборните описи право да избират народни представители в 46-то Народно събрание имат 302 031 жители. Най-много гласоподаватели са в регион „ Южен “, който е и с най-голямо население в Пловдив спрямо останалите региони. Трайно изпреварва " Централен ".

Всички жители, които за първи път бяха тествали устройствата по време на тестването, твърдяха, че те са лесни. Една от рекомендациите на комисията е да не бързаме да откъсваме разпечатката, тъй като може да се повреди машината. Бюлетината, сходна на фиш, се сгъва на две и се пуска в урната. Внимавайте да не се отвори, в случай че желаете да запазите в загадка вота.

Членовете на комисиите нямат право да оказват помощ, само че и на изборите на 4 април те упътваха гласоподавателите за бутоните, застанали зад машината по този начин, че да не виждат екрана. Хартиени бюлетини ще се пускат в ход единствено при изискване, в случай че машината е излязла от строя и повече от половин час не може да се поправи, акцентира ръководителят на 16-та РИК Спас Шуманов.

Техниците са на повикване през целия избирателен ден и до 10 минути са длъжни да се явят в секцията, в случай че има проблем с устройството.

В Пловдив се гласоподава в 473 секции. Сред тях три са разкрити за хора с тежки увреждания, поискали мобилна урна у дома, а също по този начин 9 секции в лечебни заведения. Депутати ще се избират в следствения арест и пловдивския затвор.

От община Пловдив припомнят, че жители с трайни увреждания, които желаят да отидат до урните, само че са затруднени, могат да подават поръчки за профилиран превоз до 17 часа на телефони: 032/962478 и 0887484884.

Районната изборна комисия – Пловдив се обитава в 7-ма палата на панаира. През целия ден РИК – 16 приема сигнали на телефони 032 625 556 и 032 628 024, а също по този начин на email:

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР