Любителите градинари в „Тракия” се поощряват с награди от районната

...
Любителите градинари в „Тракия” се поощряват с награди от районната
Коментари Харесай

Костадин Димитров поощрява с награди любителите градинари в ...

Любителите градинари в „ Тракия” се насърчават с награди от районната администрация, в случай че са съумели да завоюват конкурс „ Цветен кът” за най-хубава градинка пред блока.

Добрата самодейност да се подтиква желанието на хората да се грижат за публичните пространства е на кмета на „ Тракия” Костадин Димитров. За първи път състезанието беше разгласен при започване на първия мандат на Димитров през 2012 година Оттогава надпреварата не е спряло нито един път, тъй като, както споделя райкметът, жителите виждат позитивния резултат от инвестиции труд.

Отличията се дават всеки месец от май до септември. Обитателите на „ Тракия” сами предлагат старателните съседи, а и еколозите, които обикалят региона, означават пред кой блок са засадени цветя и шубраци, описа зам.-кметът Веселина Стоянова. През годините сред тракийците се наложи съревнование и от ден на ден поданици на региона се включват в озеленяването пред блоковете.

Наградите са предметни и са свързани с градинарство. Служителите питат отличените от какво имат потребност - косачка, храсторез, маркуч за поливане, които се купуват от региона. Понякога спонсори оказват помощ за инструментите.

Преди години, когато Славчо Атанасов беше кмет на Пловдив, също се организираше конкурс за най-хубавата градинка, само че с номинации и спечелили за целия град. В тази самодейност участваше и общинското дружество " Чистота ". В идващия мандат състезанието беше спрян, само че Костадин Димитров възобнови положителната традиция, въпреки и единствено в управлявания от него регион.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР