Любител-пещерняк се е натъкнал на мумифициран труп на мъж в

...
Любител-пещерняк се е натъкнал на мумифициран труп на мъж в
Коментари Харесай

Откриха мумифициран труп в Калугерската пещера

Любител-пещерняк се е натъкнал на мумифициран мъртвец на мъж в Манастирска пещера наоколо до Преображенския манастир. При обход на скалните ниши на 16 януари, които постоянно са обект на иманярски нападения, откривателят съзрял човешките остатъци.

Заради непрекъснатата температура и мокрота в нишата, тялото се е съхранило.

Пещернякът неотложно се обадил на полицията. На място пристигнали криминалисти. Потърсено било подпомагане от пожарната. Огнеборците обаче решили, че галерията е прекомерно тясна и дълбока, че нямат нужното съоръжение и в тази ситуация би трябвало да се включат експерти пещерняци, съобщи Bulgaria ON AIR.

Манастирската пещера, известна и с наименованието Калугерската се намира в карстов регион. Тя е с дължина 46 метра и е с позитивна денивелация. Пещерата е открита през 1978 година и е привлекателна за откриватели и търсачи на мощни чувства. По морфология е хоризонтална пещера, влажна и със статут на отбрана свободен достъп.

Предполага се, че останките са на 74-годишен мъж, който е липсващ безследно преди 2 години от великотърновското село Пчелище. Бил е търсен, само че тогава не е открит.

Разследващи споделиха, че след подаването на сигнала, регионът към пещерата е отцепен и се охранява. 

" Работи се интензивно по случая. Мястото обаче е извънредно мъчно налично и се търсят експерти и техника, които да влязат в галерията и да видят какво тъкмо има. Данните са, че става въпрос за човешки остатъци, само че те не са извадени още. Засега е формирана кореспонденция. Когато костите бъдат извадени, ще бъде формирано досъдебно произвеждане. Останките ще бъдат изпратени за съдебно-медицинска експертиза, която да откри от какъв субект са, преди какъв брой време е настъпила гибелта, дали е естествена или насилствена и така нататък ", разяснява представителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Илиян Благоев, представен от " Труд ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР