Любител е на високите скорости в градска среда, видно от

...
Любител е на високите скорости в градска среда, видно от
Коментари Харесай

Прокуратурата умува за шофьора, убил сем. Манакови на ул. Крайезерна: Ще го пуснат ли още утре?

Любител е на високите скорости в градска среда, видно от демонстрации във фб

Очаква се до няколко часа да стане ясно дали Прокуратурата ще удължи мярката за задържане на водача Живко Бъчваров, който рано тази заран размаза с цялостния си с хора микробус семейство Георги и Данка Манакови от кв. Долно Езерово. Към момента 22-годишният бургазлия е задържан за период до 24 часа и след приключването на този интервал, би следвало, да бъде пратен в ареста за период до 72 часа, до момента в който бъдат разпитани всички очевидци и излязат резултатите от автотехническите експертизи. 

Ограничението на пътя, по който се е движел Живко - от ул. " Крайезерна " към завоя в региона на буферния паркинг и вътрешността на Индустриалната зона, е 50 км/ч. Със сигурност обаче той е хвърчал с над допустимата, само че какъв брой тъкмо ще стане ясно откакто се произнесат специалистите. 



В профила на бургазлията в обществените мрежи се вижда, че той е обожател на високите скорости. Освен персоналния си автомобил Волво, Живко имал и остаряла Лада, върху която опитал монтьорските си умения. Съветският автомобил, който евентуално е от 80-те години на предишния век, е в обичайно положение, добре поддържан и модифициран, доколкото разрешава машината. В профила му има и клипове, в които се вижда, че нееднократно Живко си е разрешавал да кара с висока скорост  по улиците на Бургас. В едно от видеата фучи най-малко 70-80 км/ч по ремонтиращия се сектор на ул. " Одрин ", където тук-там позволената скорост бе 30 км/час,  а на други – 50 км/ч. В други фрагменти се фука, че " напъва " Ладата си от кръговото придвижване до КАТ в посока ул. " Крайезерна " с към 70 км/ч., а там ограничаването също е 50 км/ч. 



По информация на Флагман.бг, тази заран, по време  на съдбовното меле, в микробусчето е имало четирима служащи на компания " Козлодуй ", които Живко превозвал към работното място. Въпреки че в транспортното средство е имало и  хора, бургазлията въобще не е съобразил, че рискува живота им и е подхванал рисковото изпреварване, което приключи със гибелта на двама почтени, а трети беше откаран в болница. 

Припомняме, че все още се знае, съгласно свидетелски разкази, че Живко е опитал да изпревари цели три тира, които са се намирали в неговата лента, като е навлязъл в насрещното придвижване, пътят му обаче бил кръстосан от незнайно транспортно средство, което пък наложило да " чупи " внезапно кормилото вдясно и да се върне в неговата дясна лента, като точно тогава блъснал пешеходците, които се намирали на пътното платно - сред тировете и микробусчето му. 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР