Любимото на хиляди Jazz FM радио днес празнува 22 години

...
Любимото на хиляди Jazz FM радио днес празнува 22 години
Коментари Харесай

Jazz FM празнува 22 години в ефир със специална програма

Любимото на хиляди Jazz FM радио през днешния ден чества 22 години в българския радиоефир. По мотив празника водещите на радиото Светослав Николов, Таня Иванова, Мира Кацарова и Емил Войников ще създадат специфични издания на своите излъчвания. За първи път от доста време насам слушателите на Jazz FM ще могат да наблюдават програмата на радиото в почивен ден, когато ще прозвучат неповторими записи от взаимни начинания.

Снимка: bTV

В ефира на Jazz FM през днешния ден звучат осъществявания от специфични събития, които радиото провежда или на които партнира през миналата година като правилен съидейник на качествената джаз музика. В предаването „ Джаз през днешния ден “ с водещ програмния шеф на радиото Светослав Николов за първи път бяха излъчени записи от събития като честването на 65 години независима креативна активност на Мими Николов, представянето с изявление пред аудитория на Любомир Денев на фестивала „ Дни на музиката в Балабановата къща “ в Пловдив със специфичното показване на младата вокалистка Аглея Канева, събирането в работилници и изяви на професионални музиканти от София, Пловдив и Стара Загора със самодейци във Велинград на второто издание на „ Jazz Велинград “. Слушателите чуха и специфични фрагменти от второто издание на фестивала „ Jazz в цялата страна “, основан и провеждан от Jazz FM, който тази година гостува в Бургас.

Снимка: bTV

Една от най-младите очаквания на международния джаз Гейбриъл Каваса е акцент на предаването на Jazz FM от 11 ч за вокален джаз „ Singin` & Swingin` “ с водеща певицата Мира Кацарова. От 16 ч. по Jazz FM ще прозвучи особено издание и на предаването „ Следобедни импровизации “ с водещ Таня Иванова. То ще бъде с фокус върху най-актуалната джаз музика от света през днешния ден и ще насочи взор към най-интересното, което чакаме в близко бъдеще. От 22 ч. онлайн в ефира слушателите ще могат да чуят и празнично издание на предаването „ All-time Jazz Masters ” с специалиста в джаза Емил Войников.

Снимка: bTV

През последните години Jazz FM радио работи все по-активно за развиването на джаз сцената в страната. Радиото спомага за това най-големите имена в музиката да застанат до младите гении, с цел да предадат своя опит и да поддържат създателите в техните първи стъпки на развиване. Образователни начинания, креативен срещи, специфични концерти, хибридни планове, съчетаващи разнообразни типове изкуства – това и още доста интензивности извършиха персоналната година на радиото. Очаквайте скоро още положителни изненади и доста амбициозни бъдещи проекти от Jazz FM.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР