Любимо място за срещи на едно предишно бургаско поколение ще

...
Любимо място за срещи на едно предишно бургаско поколение ще
Коментари Харесай

Обновяват пешеходната част на улица Георги Кирков в Бургас

Любимо място за срещи на едно предходно бургаско потомство ще придобие нов образ, дават обещание от Община Бургас. Тя се зае да обновява пешеходната част на улица " Георги Кирков ", ситуирана от по този начин наречените " Дупките " до пресечката с ул. " Възраждане ".
Още по темата
В годините на късния социализъм улицата бе една от най-популярните дестинации в града - поради огромния магазин за обувки, детския фризьорски салон и сладкарница " Детски свят ", известна със своите пасти " Мелничка " и декоративното езерце с живи рибки, напомнят от общината.

В последно време настилките и цялостния тип на уличката са амортизирани, което постанова незабавно обновяване.

Община Бургас предизвести ВиК, че има желание да я ремонтира и държавното сдружение към този момент работи на терен по своята част - замяна на старите тръби. След това ще започва същинската реорганизация.

Предвижда се тази част от улицата да си остане затворена за коли. Ще бъдат инсталирани нови настилки, в това число паваж. Ще има доста зеленина и ново осветяване.

През последните години Община Бургас обнови съвсем всички дребни улички към основните пешеходни " Александровска " и " Богориди ". Тя продължава да разчита на партньорство с локалния бизнес, което да направи градския център още по-интересен и посещаван, по образеца на " Капана " в Пловдив.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР