Любимката на поколения българи – естрадната звезда Лили Иванова продължава

...
Любимката на поколения българи – естрадната звезда Лили Иванова продължава
Коментари Харесай

Лекари са силно притеснени за здравето на Лили Иванова

Любимката на генерации българи – естрадната звезда Лили Иванова продължава да смайва със забележителни упоритости и хъс за работа на инат на достолепните си 80 години. В момента Вечната Амбър e под пара поради трите грандиозни концерта, планувани за 8, 9 и 10 декември в зала 1 на НДК, на които ще извърши част от безконечните си шлагери и последните си нови песни.

И до момента в който по-голямата част от нейните сътрудници не смеят да рискуват с концерт в зала с 12 000 места, Лили била окуражена за следващ път да натрие носа на всички зложелатели и да потвърди, че и на тази възраст може да издържи изтощителния 3-дневен маратон, написа „ Уикенд “. Билетите за трите й концерта на цени от 50 до 180 лева са съвсем разпродадени, само че към момента могат да се намерят на по-задни места.

Екипът на естрадната легенда и нейните близки от дълго време били привикнали на прочувствените й рецесии. Напоследък обаче били обезпокоени за здравето й поради прословутия й професионализъм, граничещ с маниакалност. Самата тя в никакъв случай не е говорила за здравословните си проблеми. Медиците, които крепят здравето й също пазят лекарска загадка във връзка с нейните болежки.

Макар че няколко пъти бе засичана в разнообразни лечебни заведения, самата Лили твърди, че се радва на отлично здраве за възрастта си. Единственото, от което се оплаквала до неотдавна били мощните прожектори. Доц. доктор Андрей Андреев от очна клиника „ Ден ” е медикът, който преди години избавил очите й от ослепяване. Препоръчал й преди всяко качване на сцената да капва в очите си изкуствени сълзи. Докато пее, любимката на няколко генерации българи, постоянно държи покрай себе си буркан с липов мед, бутилка с топла минерална вода с малко лимонен сок в нея. Подкрепя се с тях в паузите сред песните.

Приближени до Лили настояват, че на концертите й в зала 1 зад кулисите наложително ще участва доктор. Подготовката за огромното събитие изтощило чепатата Лили и в последно време тя се чувствала доста отпаднала и изморена. Преди дни посетила доктор, който бил изрично срещу да се подлага на сходен рисков маратон.

„ Тя е на 80 години, три концерта един след различен по два часа и половина може да се окажат пагубни за нея. Най-вероятно ще ги издържи поради адреналина, само че по-късно последствията за организма й ще са серозни и може би съдбовни. Тя към този момент няма тази неизчерпаема сила ”, бил безапелационен доктора. Лили обаче въобще не желала да го чуе и отсякла, че без проблем ще се оправи с това тежко предизвикателство. „ Ти си играеш на съветска рулетка със здравето ”, яростно отсякъл именития лекар и затръшнал вратата на кабинета си.

Преди да пробие на огромната сцена като певица, изпълнителката на „ Камино ” е работила като здравна сестра и знаела по какъв начин да се грижи за гласа си и по какъв начин да се пази от настинки. Тя треперела да не лепне някой вирус, който да срине имунитета й и си наложила цялостен покой до декември, само че физическото натоварване и напрежението около подготовката обострили нейни хронични болежки.

Творческият й екип безусловно треперел дали нежната певица ще издържи на натоварването в трите следващи вечери. За болните бъбреци на естрадната прима се грижел персонално един от най-големите експерти в сектора – проф. Богов, който е началник на клиниката по нефрология в Александровска болница. Още в края на предходната година Лили закъсала с бъбреците и потърсила помощта на здравното величие, а папараци уловиха певицата, до момента в който персонално тя носеше дарове за професора.

Публична загадка е, че драконовият хранителен режим, на който Лили се подлага от 20 години, е нанесъл непоправими вреди върху организма й. Кубратската легенда не употребява нито един хранителен артикул с бял цвят, а от менюто й изцяло са изключени въглехидратите. Лили не слагала в устата си яйца, брашно и млечни артикули. Заради ужасяващата диета, с помощта на която легендата тежи едвам 40 кила, тя лишавала тялото си от доста скъпи детайли.  Всеизвестен факт е, че с възрастта женските кости изтъняват. Мъчителната остеопороза, която е обвързвана с изтъняване на костите, от дълго време тормозела Лили.

През последните няколко месеца болките ставали нетърпими, затова почитателите на певицата надали повече ще видят енергичните й подскоци на сцената, които бяха нейна запазена марка. В резултат на строгия си режим, певицата се сдобила освен с остеопороза, само че и с анемия, високо кръвно и бъбречни проблеми. За здравето й се грижат най-големите светила в медицината, които обаче не били магьосници. Неслучайно през последните години Иванова обществено благодари на лекарите, които поставят старания да закрепят нежното й здраве – шефът на Александровска болница доцент доктор Костадин Ангелов и проф. Борис Богов. Инфо: БЛИЦ


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР