Любимката на българските деца и феновете на тениса Цветана Пиронкова

...
Любимката на българските деца и феновете на тениса Цветана Пиронкова
Коментари Харесай

Цвети Пиронкова - посланик на програмата Тенисът - спорт за всички на Българската федерация

Любимката на българските деца и почитателите на тениса Цветана Пиронкова стана дипломат на програмата на Българската федерация по тенис " Тенисът - спорт за всички ", осъществена с поддръжката на Министерството на младежта и спорта. За пета поредна година програмата обезпечава гратис образование по тенис за деца в цялата страна в месеците от юни до октомври.
Цвети насочи особено видео обръщение към децата:
" Аз съм Цветана Пиронкова и съм щастлива да бъда дипломат на програмата " Тенисът - спорт за всички " на Българската федерация по тенис. Деца от 6 до 12 години имат опция да създадат първи стъпки в тениса в 50 клуба от цялата страна. Тенисът в действителност е една страст, която си коства да бъде изживяна от всяко дете, тъй като тенисът е спорт за всички! "
50 клуба в 28 обитаеми места отворят порти за образование на децата от 6 до 12 година до октомври. Във всеки клуб дребните тенисисти се разпределят в най-малко по две групи от най-малко 12 деца, а заниманията са най-малко по веднъж седмично (общо 24 тренировки). Българската федерация по тенис обезпечава цялата нужна екипировка за провеждането на образованието. Като спомагателни действия по програмата " Тенисът - Спорт за всички " има районни шампионати до 8, 10 и 12 година и заключителен Мастърс до 8 година в град Плевен. В програмата са включени и четири интернационалните надпревари: " Смирква Боул " в Хърватия, „ Дъд Боул " в Хърватия, „ Тен про " в академията на Рафаел Надал и финалите на Kinder+ Sport в „ Монте Карло Кънтри клуб ". През 2018 година българските деца съумяха да се допрян до Рафаел Надал на шампионата в неговата академия, а на огромния шампионат от сериите ATP 250 – Sofia Open, който се организира в " Арена Армеец ", излязоха на централен корт с Карен Хачанов. През предходната година 1350 деца и 60 лицензирани треньора взеха присъединяване в образованието по програмата " Тенисът - Спорт за всички ". Децата и техните родители, които се интересуват, могат да получат информация за клубовете в страната, които са включени през 2019 година, на уеб страницата на БФТ – bgtennis.bg, раздел стратегии - „ Тенисът - Спорт за всички ".  Снимки: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР