Любимият на поколения герой Малкият принц от едноименната книга на

...
Любимият на поколения герой Малкият принц от едноименната книга на
Коментари Харесай

Малкият принц проговори с гласа на Димо от P.I.F. в нова аудио приказка

Любимият на генерации воин Малкият принц от едноименната книга на Екзюпери проговори с гласа на Димо Стоянов от P.I.F. За страдание музикантът към този момент не е измежду нас, само че гласът му оживя в аудио приказката " Малкият принц ", основана от неговата брачна половинка актрисата Любомира Пиперова, от рок групата, от режисьора Мария Банова и с присъединяване на актьорите Юлия Коларова и Неделчо Неделчев, с чиито гласове оживяват и другите герои от популярната книга.

Аудио приказката е основана по кукления театър " Малкият принц " на Театър „ Карлсон “ под режисурата на Мария Банова. Димо, който приключва актьорско майсторство за куклен спектакъл в НАТФИЗ, е създател на музиката към това зрелище, което се ражда, до момента в който той е жив. След като надареният музикант отлетя от този свят неговите близки, сътрудници и другари вземат решение да основат и аудио приказка, в която взе участие и самият той.

" Малкият принц " е било обичано произведение и на мен, и на Димо доста дълги години. То би трябвало да се чете през годините, с цел да може човек да открива разнообразни неща в него. Книгата е извънредно многопластова. В този случай тя е приспособена и за дребни деца - малко по-простичко са показани неща, които считаме, че са значими ", показа пред Lupa.bg брачната половинка на Димо - актрисата и режисьор Любомира Пиперова във връзка аудио приказката, която към този момент е реалност.



" Ето моята загадка. Тя е доста елементарна: най-хубавото се вижда единствено със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите ", споделя Малкият принц

" Решихме, че в този цифров свят, в който постоянно има някакво видео наличие, би било хубаво да се върнем към това време, в което можеш да слушаш нещо, което е аудио, и въображението ти да работи - да не си лепнат за екрана и да гледаш това, което към този момент някой е направил. Постарахме се да обогатим аудио приказката с всевъзможни типове музикални детайли, шумове, звуци, с изцяло музикално оформление, а Димо е разказвачът на едно прелестно нещо ", сподели Любомира.

„ Малкият принц “ се състои от девет не доста дълги приказки, които децата може да слушат у дома или пък на път към учебно заведение или детската градина. " Малкият принц “ е една безконечна философска приказка, към която нито дребни, нито огромни могат да останат безучастни. Тя вълнува и допира сърцето. Това е история за изкуството да живееш като обичаш и като се сприятеляваш. И както споделя Малкият принц: " Ето моята загадка. Тя е доста елементарна: най-хубавото се вижда единствено със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите. " Музиката към аудио приказката, основана особено от група P.I.F., добавя магията на въображението.



Барабанистът Мартин Профиров, Димо Стоянов, басистът Христо Михалков и китаристът Иван Велков

" Като майка на две деца ми прави усещане, че в последно време аудио приказките, които може да бъдат чути в Youtube са записани доста постно. Има един, най-много двама артисти, които четат на някакъв музикален декор. На децата им става скучно, изключително когато се чете с по-равен звук и много-много не им се задържа вниманието. Затова се поразрових какви музикални детайли и шумове може да прибавим, тъй че на децата в действителност да им е забавно да го слушат. Смятам, че се получи добре.

Пускали сме " Малкият принц " тестово на разнообразни деца, харесва им, направено е по този начин, че другите истории може да се слушат поотделно, не е нужно да се слуша цялата от начало до край ", разяснява още брачната половинка на Димо Стоянов.



Димо дружно със своята брачна половинка Люба. Днес тя продължава фантазиите на музиканта

Аудио приказката, подобаваща за дребни и огромни, може да бъде слушана в музикалните платформи, както и да бъде закупена CD, което се предлага онлайн, по време на концертите на P.I.F. и на театралното зрелище " Малкият принц ". 

През пролетта и лятото детската режисура ще бъде играна на разнообразни места в София. Родителите може да наблюдават по кое време и къде ще бъде показан спектакълът на страниците на Куклен спектакъл " Арт Ленд " в обществените мрежи. " Смятам, че успяхме да сътворим едно почтено музикално и аудио зрелище с всички тези хора и доста се надявам то да хареса на децата и възрастните ", показа още Любомира Пиперова.



P.I.F. постоянно канят приятеля, артиста и китарист Владимир Михайлов на своите концерти

Междувременно група P.I.F. продължава поредицата от концерти под надпис „ Оставам тук “.

Концертът на 8 април в София в Pirotska 5 Event Center събира рок групата с Влади Михайлов, Ерсин Мустафов и Николай Воденичаров-Никеца. Момчетата от бандата - Иван Велков, Мартин Профиров и Христо Михалков дружно с посетител вокалистите ще изпълнят, както някои от най-любимите части, по този начин и песни, които от дълго време не са били свирени или въобще не са били част от репертoара на групата.

За мултимедията, която ще добави магията на вечерта, ще се погрижи Поли Герасимова. Талантливите и обичани музиканти дружно с почитателите на P.I.F. още веднъж ще се насочат на едно прочувствено музикално странствуване, което по едно и също време усмихва и разплаква.

Началото на концерта е в 21.30 часа, а за най-нетърпеливите вратите се отварят в 20 часа. Никеца и Владимир Михайлов ще се причислят към приятелите си на сцената на клуба напряко от сцената на НДК, където малко преди този момент ще се превъплътят в функциите на Исус и Юда, с цел да пресъздадат последните дни на Спасителя в рок операта " Исус Христос суперзвезда ".



И Ерсин Мустафов от Jeremy? е гост-вокалист на P.I.F. 

Китаристът и съосновател на групата и барабанистът споделиха преди време пред Lupa.bg, че са приели като задача да продължат " Приказката P.I.F. " точно с другари на бандата.

" Ако спрем музиката, която Димо създаваше, тя малко по малко ще бъде забравена. А в този момент по този метод тези песни са живи. Хората идват на концертите ни, плачем дружно, смеем се дружно.

Емоциите са смесени. Но като цяло творчеството на Димо остава и всички го чуват и идват да го слушат. За мен това е най-правилното на този стадий ", сподели Мартин Профиров.

" През последните две години видяхме, че и публиката, и приятелите ни поддържат да продължим да свирим. Затова взехме решение да създадем поредност от концерти, които отново да са тематични и ги нарекохме „ Оставам тук “. Така демонстрираме, че желаеме да продължим, желаеме P.I.F. да прави това, което сме правили и до момента с Димо и желаеме песните ни да продължат да звучат и да се пеят ", поддържа думите му и Иван Велков.



Никеца също пее и свири на китара по време на концертите на P.I.F.

" Присъствието на Димо сплотява всички, без да се познаваме ставаме едно, публиката на концерт не се познава, само че тази сила, която ни остави Димо, ни сплотява всички и все едно всички сме познати. И това е най-якото – всички да сме положителни ", показа още съоснователят на групата.

И Иван, и Мартин благодарят на прелестните другари музиканти, които ги поддържат и са дружно с тях на сцената като гост-вокалисти.

" Всеки един от тези музиканти е наш другар и всеки дава от себе си и няма битка някой да има нещо. Всеки пее песните на P.I.F. по метода, по който той си показва и ги възприема. И това е скъпото. Всеки дава от себе си и тази спомагателна сила се усеща и на нас ни е извънредно прелестно ", благополучен е барабанистът на известната група.



„ Оставам тук “ е надписът на новата поредност от концерти, а посланието като че ли идва от продължението на едноименната ария - „ Бъди до мен “

" Публиката в действителност е доста значима, тъй като всички сме свързани. Ние предаваме някакви сигнали на хората, те на нас и всичко е едно въртене на тази сила. Но това е и виновна задача, тъй като ние като предадем тази сила, тя би трябвало да е добра, да е чиста, с цел да може да се завърти и да се случат нещата. Защото в случай че предаваш нечисти неща не е окей.

Смятам, че с Димо и с момчетата от групата сме съумели да излъчваме добра сила, тъй като го виждам в хората и те самите го споделят. И доста сме признателни за това нещо. Все едно сме си изпълнили задачата ", заключи Иван Велков.

" Оставам тук “ е мощната поръчка на P.I.F., че те не престават напред със мощния заряд, който сложиха с Димо и явен взор в бъдещето. " Ще пеем, ще се вълнуваме и ще споделяме страсти ", споделят момчетата от групата и насочат покана за концерта на 8 април в София.

Музикалното странствуване ще стартира в последните часове на Лазаровден и ще приключи в ранните часове на Цветница, тъй че този концерт ще има и необикновен празничен заряд и всеки е добре пристигнал да чества с P.I.F. и другари и двата светли празника седмица преди Великден.

Очаквайте в околните дни изявление с Любомира Пиперова за плановете, свързани с Димо и P.I.F. и за това по какъв начин продължава за нея и децата " приказката ", откакто музикантът отлетя от тази земя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР