Любими на малки и големи, бургерите са част от съвременното

...
Любими на малки и големи, бургерите са част от съвременното
Коментари Харесай

Рецепта за пилешки бургери

Любими на дребни и огромни, бургерите са част от актуалното меню и се оферират в друг формат в доста заведения. Но все по този начин противоречиво остава дали бургерите са добра концепция за похапвате от подрастващите и дали могат да намерят място в листата с потребни храни. Категоричният отговор на Супичка е, че бургерите са подобаващи за здравословното меню, а също по този начин и за злояди деца. Важно е какво съдържа самият сандвич и най-много от какво е приготвено кюфтенцето в него. Приготвен от нежно и сочно пилешко месо, каквото е пилешкото месо на Лудогорско пиле, уютно настанен във вкусно хлебче, пилешкият бургер е измежду топ концепциите за вкусна, пълноценна и богата храна, която може да приготвите в домашни условия, написа supichka.com
Прочетете още
Неоходими артикули:

За маринатата:

чесън - 2 скилидки

пилешко месо - 300 грама

галета - 3 супени лъжици

мащерка - 1 чаена лъжица

За сглобяване:

домати - 1 брой

зелена салата

кисело мляко - 200 грама

За бургерите:

свеж лук - 1 филиз

яйца - 1 брой

олио - 1 супена лъжица

хлебчета - 6 броя

кашкавал - 6 резена

Начин на подготвяне:

Първата стъпка е изборът и мариноването на месото. Добре е да мариновате месото авансово, като можете да употребяват обичана ваша марината за месо. Тази от кисело мляко е доста подобаваща за пилешко и е доста лека. Разбърквате киселото мляко с ½ чаена лъжица сол, добавяте почистените и нарязани на филийки скилидки чесън и добавяте пилето. Разбърквате добре и оставяте да престои най-малко няколко часа.

След като месото е престояло в маринатата го изваждате от него и отстранявате непотребната марината. С помощта на блендер, кухненски робот или пък просто с изострен нож, накълцвате месото на ситно, само че не го смилате на кайма, с цел да има по-приятна текстура. Добавяте нарязания на ситно лук, добавяте галетата, яйцето, мащерката и ½ чаена лъжица сол, и омесвате добре с ръце до приемане на сместа за бургерите. От смета оформяте плоски кюфтенца във формата на бургери. Изсипвате олиото в тиган с незалепващо покритие и изпичате кюфтетата от всяка страна за към 2-3 минути, до придобиване на лек златист цвят. Внимавайте да не ги печете прекомерно дълго, с цел да не станат прекомерно сухи.

За сглобяване на сандвичите използвайте първокласен апетитен самун, тъй като с изключение на вкусните пилешки кюфтенца и той е от значително значение за усета, а и за качествата на крайния артикули. Редувайте зарзават, с пилешки бургер и кашкавал, или друго ваше обичано сирене. Допълнително може да овкусите с горчица, майонеза, или сос по желание. Задължително закрепете полученият вкусен пилешки бургер с дървено шишче, с цел да бъде по-лесно, както сервирането, по този начин и консумирането му.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР