Любимецът на Дисни, който може да озвучи сам 50 филмови

...
Любимецът на Дисни, който може да озвучи сам 50 филмови
Коментари Харесай

Номинираните млади таланти за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2023

Любимецът на Дисни, който може да озвучи самичък 50 кино героя Петър Байков, изящната поетеса-добротворец Лилия Йовнова, забележителният художник Думисани Карамански, изгряващата звезда на българското кино Елеонора Иванова и първият български бандонеонист Стоян Караиванов са спечелилите в своите области и надлежно номинирани за паметната Награда за Полет в Изкуството „ Стоян Камбарев “ тази година.

 

На 24-и април за четиринадесети следващ път следва Официалната Церемония за връчване на най-престижния и чакан приз за млади създатели в България – този на Фондация „ Стоян Камбарев “.

 

Ето и петте спечелили в другите области на изкуството през 2023 година, номинирани за Наградата за Полет в Изкуството. Тези изумителни актьори са нашето бъдеще!

 

 ДУМИСАНИ КАРАМАНСКИ

Художник 27 година

Победител в категория „ Визуално изкуство “

Умело пресъздава страстите и вълненията на младото потомство, пречупвайки ги през личните си прекарвания. Kартините му вълнуват по невероятен метод. Носител е на голям брой отличия  измежду които 1-ва премия за “Млад български художник 2021 ” в Национална галерия - конкурс за живопис и статуя, 2021, СБХ, изложба „ Райко Алексиев ”.

 

Участвал е в арт-проекти като Резиденция “Малка птичка Художник ” в с. Лещен,  „ MADE IN LESHTEN Vol. 2 “, изложба “Little Bird Place ”, София през 2020 и ART START 2022 в изложба Credo Bonum. Многопластовият му гений го води и до киното, където към този момент има няколко функции.

 

EЛЕОНОРА ИВАНОВА - Нори

 

Актриса, 25 година

Победител в категория „ Актьорско майсторство “

Завършва НАТФИЗ при професор доктор. Ивайло Христов.  Актриса в спектакъл София.

 

Телевизионен пробив прави със сериала “Братя ”. Участвала е още в " Пакет по път ", " Страх ", " Отдел " Издирване " както и във кино лентата на Крис Захариев " Един асансьор разстояние ". Впечатлява с играта си в " Шекспир като улично куче " на Валери Йорданов.

 

Годината на Елеонора е рамкирана с основни функции в още два пълнометражни филма- „ Чалга “ на Мариан Вълев и упования трилър „ The Wheels Of Heaven “на британеца Бен Чарлз Едурадс, където тя си партнира с холивудските звезди Мики Рурк и Гари Стреч, Деси Тенекеджиева и с младия си сътрудник Димитър Николов. Театралните й превъплъщения също са забележителни – „ Лулу “, „ Ние врабчетата “, „ Тирамису “и доста други

 

СТОЯН КАРАИВАНОВ

 

Музикант, 25 година

Победител в категория „ Музика “

Първият български бандонеонист, който свири на класическата аржентинска система. Отличен е с почетна грамота за високо изпълнителско майсторство от Българската академия на науките и изкуствата. 

 

Призовете му са неизброими, а измежду тях е влиятелната премия “Олга Камбурова ” в границите на церемонията “Музикант на годината - 2021 ” на “Алегро виваче ” и Българското национално радио. Стоян приключва майсторски клас и работи със международно известния Хуан Хосе Мосалини, а след това с маестро Даниел Бинели от секстета “Танго Нуево ” на Астор Пиацола, както и с Хуанхо Мосалини от консерваторията “Едгар Варез ”,  Париж. Стоян  е създател и артистичен шеф на първия танго оркестър в България - “Libertango ”.

 

ЛИЛИЯ ЙОВНОВА

 

Поетеса, 24 година

Победител в категория „ Поезия “

Автор на две неповторими за възрастта й стихосбирки „ Кураж, сърце “(2020)  и „ Моментът преди порастване “(2018). Има съпътстваща премия от състезанието „ Южна пролет “. 

 

Завършва философия, политика и стопанска система в King’s College London, а по-късно специализира в University College London – магистърска степен по стопанска система и политика на силата и околната среда. Лили е Носител и на Първа премия „ Малки поетики “(2014). Младата поетеса е уредник на благотворително литературно четене в клуб „ Перото “ с присъединяване на Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Алек Попов. Тя е доброволец и участник в литературния фестивал „ Пловдив чете “както и редица други благотворителни начинания.

 

ПЕТЪР БАЙКОВ 

 

Актьор, инфлуенсър, 25 година

Победител в категория „ Дублаж “

Висшето си обучение по кино и телевизионна продукция получава в Лондон. През 2018 година се връща в България, с цел да следва актьорско майсторство в „ Нов български университет “ в класа на Цветана Манева и Снежина Петрова. Стига до финала на ТВ формат „ България търси гений “.

 

През 2019 е определен от „ Дисни “ да озвучава Принц Филип в „ “. През 2020 година основава онлайн поредицата „ С гласа на Петър Байков “, където озвучава фрагменти от разнообразни филми. Следва нещо феноменално - Петър озвучава всички 45 функции в мюзикъла  „ Мери Попинз се завръща “, като за първи път изпява с гласа си и всички песни на български език. Следва озвучаването още веднъж на всички 50 функции в „ Пътешественикът “ и „ Снежанка “.

 

Пет номинации, един притежател на мечтаната премия! Големиятпобедител ще грабне знаковата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична награда в размер на 3 000 лева!

 

Най-важното обаче е, че освен той, само че и останалите четирима ще получат сериозна поддръжка за реализирането на съответни техни арт планове и ще станат част от фамилията на Фондация „ Стоян Камбарев “, която дава криле и сбъдва  фантазиите на младите и надарените.

 

Кой ще завоюва Наградата за Полет в Изкуството, носеща името на незабравимия сценичен режисьор Стоян Камбарев, дефинира жури, в което влизат членовете на Фондацията отпред с Председателя на УС актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева.

 

Церемонията за връчване на Годишните Награди на Фондация „ Стоян Камбарев ” ще се състои на 24-и април в JOY Station. Именно тогава онлайн публиката за пети път ще избере и носителя на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (три-пет-пет).

 

3-ма млади кинорежисьори, селектирани от влиятелно интернационално жури от Холивуд, Англия, Италия и България ще снимат и инсталират 5 минутен игрален филм единствено за 5 дни. Техните имена ще бъдат оповестени в средата на февруари. Един от тях ще завоюва авторска статуетка и 10 000 лева за идващия си филм, след гласоподаване онлайн от всички посетители на Церемонията.

 

Водещ на Галата още веднъж ще бъде Ники Кънчев, а публиката ще се наслаждения на класно шоу - кино, музика и незабравими страсти!

 

Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев се реализира с поддръжката на Министерството на Културата и Столична Община, формалното партньорство на УниКредит Булбанк, Бон Марин, РИСК Инженеринг и Разсадник НАНОВСКИ и другарството на IDEAcomm,Косанин Парк, Технополис, MERCI, Катaржина Естейт и SSG.

Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.

 

YouTube

 

Instagram

 

FB
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР