Любимецът на червената публика Фернандо Каранга даде интервю пред клубната

...
Любимецът на червената публика Фернандо Каранга даде интервю пред клубната
Коментари Харесай

Каранга: Аз поисках в ЦСКА

Любимецът на " алената " аудитория Фернандо Каранга даде изявление пред клубната телевизия на ЦСКА. В него той разкри от кое място идва прякорът му Каранга, за сложната разлъка с " алените ", описа за престоя си в Китай, както и по какъв начин се е стигнало до повторното му завръщане на " Армията ".

Бразилецът, чието същинско име е Луис Фернандо да Силва Монте, разкри, че Каранга назовават спортните коли в Бразилия, а поради бързите си придвижвания като дете, наподобяващи тези на спортните коли, в фамилията му стартират да го назовават Каранга... и по този начин до ден сегашен.

" Много съм благополучен, че всички запомниха това име – Каранга, и в България то значи Фернандо Каранга ".

Връщайки се обратно във времето, при раздялата си с ЦСКА - София през 2018 година, Каранга показа, че е дал заричане на Данаил Ганчев, че един ден ще се върне още веднъж в България и ЦСКА, тъй като усеща тима като свое второ семейство.

След прехвърлянето си в отдалечен Китай, където изкарва шест години, Фернандо показа, че е имал опцията да играе с именити футболисти и е натрупал опит и самочувствие, като неговото предпочитание е да съобщи този опит на по-младите играчи в тима.

Попитан за това по какъв начин се е стигнало до повторното му завръщане, Каранга отговори:

" Аз потърсих ЦСКА за договаряния. Обадих се на Дани Ганев. Той ми е непосредствен, а Гриша Ганчев е за мен като татко. Аз ги потърсих и им споделих, че желая да се върна в ЦСКА. Те ми дадоха този късмет и по тази причина съм тук през днешния ден ".

" Деветката " на " алените " разкри, че не се е върнал в тима, с цел да премине, а с цел да остави диря в историята на клуба - а точно да завоюва шампионската купа с ЦСКА - София.

Независимо, че през първия си престой на " Армията " " избухна " с 31 гола в 41 мача и завоюва обичта на почитателите, бразилецът е гладен за още. Той означи, че човек не би трябвало да " лежи " на остарели лаври, а точно противоположното - да се усъвършенства всеки ден и да дава 100% от себе си.

След голям брой спекулации за физическото му положение Каранга съобщи, че се усеща прелестно и е изцяло подготвен за идните мачове от сезона. Добави, че към момента се приспособява към новия жанр на игра на отбора, само че се надява още в идния мач с Черно море (Варна) да се разпише. А това би било доста особено за него.

Накрая той показа, че при първия си престой, акомодацията му е била сложна, основно поради по-студеното време. Но в този момент климатът не е проблем за него и се усеща в България като вкъщи си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР