Любимaтa нa милиoни бългapи Πeщepcĸa paĸия“ даде старт на тазгодишната

...
Любимaтa нa милиoни бългapи Πeщepcĸa paĸия“ даде старт на тазгодишната
Коментари Харесай

„Пещерска“ ракия увеличава лозята с българско грозде

Любимaтa нa милиoни бългapи " Πeщepcĸa paĸия “ даде старт на тазгодишната гроздоберна акция с първия камион първокласно грозде, който потегли към бъчвите на производителя. „ Очаква се тази година поради огромните амплитуди сред дневните и нощните температури гроздето да бъде извънредно ароматно “, споделиха от компанията.

„ Горди сме с това, което реализираме, макар провокациите, които ни сложи 2020 година Българското грозде, което прибираме тази година е с над 1 000 декара повече по отношение на 2019 година, а през днешния ден можем да се похвалим с над 20 000 декара лични лозови масиви, с които обезпечаваме производството си. Инвестирахме и ще продължаваме да влагаме средства в развиването на лозята ни, в техниката, в хората, които вършат нашите прелестни артикули, тъй като това е печелившата формула, трансформирала марката „ Пещерска “ в пример и барометър за същинска българска ракия “, допълниха от сдружението.

Заслугите за развъждането, обработката и контрола на лозята са на експертен екип от енолози и агрономи, който ползва и развива най-новите международни практики. На всеки вид се обръща особено внимание, бере се по несъмнено време, обработва се по характерен метод. А терените, на които са ситуирани насажденията на компанията са извънредно подбрани за основаването на най-качествените и ароматни питиета. Подборът е толкоз акуратен, че подсигурява добра годишна продукция, без значение от климатичните условия. Според технолозите на компанията тази година е изключително подобаваща и за извънредно ароматния вид „ Мускат отонел “, който обичайно се влага в „ Пещерска мускатова “. Причината е, че поради засушаването и високите температури мускатовото грозде тази година зрее в своите естествени условия. Според историците, сортът който е прочут още от дълбока античност, поизлиза от крайбрежията на Средиземно море, където сушата и жегата са били всекидневие и заради това се развива толкоз добре при настоящите климатични условия.

„ Пещерска ракия “ се създава при затворен цикъл, посредством който се дава гаранция за цялостния развой - от развъждането и беритбата на гроздето, през преработката до бутилирането и разпространениението на крайния артикул в комерсиалната мрежа. Според специалистите на „ ВП Брандс Интернешънъл “ значима част в индустриалния цикъл на една качествена напитка е основаването и отлежаването на гроздовия екстракт. Част от него отлежава сред 3 и 6 месеца в специфични дъбови бъчви, като след това се купажира с останалия гроздов екстракт, с цел да добие напитката още по-плътен усет и кондензиран мирис. И по този начин след крайната обработка се получава най-обичаната българска ракия „ Пещерска “ гроздова, позната с високото си качество и безподобен мирис.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР