Любимата котка на починалия във вторник моден дизайнер Карл Лагерфелд

...
Любимата котка на починалия във вторник моден дизайнер Карл Лагерфелд
Коментари Харесай

Котката на Карл Лагерфелд може да наследи богатството му

Любимата котка на умрелия във вторник фешън дизайнер Карл Лагерфелд – Шупет, може да наследи част от благосъстоянието му, написа френският вестник " Le Figaro ", представен от bTV.
Арт шефът на " Шанел " беше признат по неотложност в болница наоколо до Париж в понеделник вечер. По-късно той умря от рак на панкреаса на 85-годишна възраст.
Ексцентричният фешън дизайнер е извънредно завързан с котката си през цялото време. Осиновява я през 2011 година от модела Батист Джабикони. Само за няколко месеца тя се трансформира в звезда. Чрез участията си във фотосесии, тя освен си печели популярност, само че и задоволително пари, с цел да се снабди със лична банкова сметка, в която има към този момент над 3млн. евро.
По смисъла на френското законодателство, животното не е нито физическо, нито юридическо лице и не може да бъде оповестено за правоприемник. Това обаче е изцяло допустимо в Германия, а Лагерфелд е имал и немско поданство. Това обаче не взема решение казуса изцяло – когато има спор за завещание се взима поради не поданството, а страната на непрекъснато престояване, в тази ситуация – Франция.
Възможностите тогава са няколко: стилният дизайнер може да завещае на домашния си любим средства посредством фонд. Друг вид е благодарение на асоциация за отбрана на животните, която на собствен ред да облагодетелства животното. Възможно е да се обезпечи физическо лице като сегашен притежател на Шупет, който ще има достъп до въпросното завещание, с цел да и обезпечи нужния комфорт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР