Любима игра от детството на мнозина - народната топка -

...
Любима игра от детството на мнозина - народната топка -
Коментари Харесай

Народната топка и скейтбордът стават университетски специалности

Любима игра от детството на мнозина - националната топка - става университетска компетентност, след завършването на която ще се придобива тапия за висше обучение. От 2019 година висшисти ще могат да станат и практикуващите скейтборд.

" Скейтборд ", " Айкидо ", " Кендо " и " Доджбол " (народна топка) са четирите нови специалности в Националната спортна академия, по които ще се предлага образование от идната 2019/2020 година

Университетската национална топка не е онази игра, която помним от деца - играе се с пет топки, посочи пресаташето на НСА Албена Мичева пред OFFNews.

За четирите нови специалности ще се кандидатства както за всички останали спортове в НСА (специалностите са общо 69 с новите 4): тест за езикова просвета или оценка от матура по български език и литература и на практика изпит по типа спорт.

И те ще се учат 4 година, а дипломата ще е за бакалавърска степен.

Кандидатстудентският указател на НСА ще е оповестен в уеб страницата ѝ през март и ще се продава в книжарницата ѝ.

Освен скейтборд и национална топка НСА предлага специалности като състезателен аниматор, състезателен управител, треньор по бойно-приложна физическа подготовка, треньор по приспособена физическа интензивност, треньор по кондиционна подготовка, състезателен коментатор, преподавател по физическо образование и кинезитерапевт.

НСА разполага с кампус в Студентския град в София, включващ открити и закрити спортни уреди и лични общежития. Студентите ѝ употребяват плувен басейн в центъра на столицата, три планински и една морска образователна база. През пролетта ще приключи ремонтът на постройката на НСА на ул. „ Гургулят “, чиито кабинети са осъвременени и е построена многофункционална зала.

В края на 2018 година НСА преименува трите си факултета на „ Спорт “, „ Педагогика “ и „ Обществено здраве, здравни грижи и туризъм “. Промяната бе предложена от Националната организация по оценяване и акредитация (НАОА).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР