Любим символ на поколения варненци се възражда в Дом Младост MEDICAL

...
Любим символ на поколения варненци се възражда в Дом Младост MEDICAL
Коментари Харесай

Плаж и 5 басейна в сърцето на Варна предвижда проектът за новия Дом Младост MEDICAL SPA

Любим знак на генерации варненци се възражда в  " Дом Младост MEDICAL SPA ", стана ясно на конференция през днешния ден, на която бе показан плана за първите два етажа от комплекса, който ще има и жилищна част, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Дружеството " Дом Младост " ЕООД започва възраждането в съвременна версия на построение преди съвсем 36 години първи в страната съвременен комплекс за деен отдих в градска среда.

Новият комплекс ще бъде ситуиран върху 9392 кв.м. с разгърната застроена повърхност 32 000 кв.м. 

Подготовката на терена и построяването на модерното оборудване се планува в идващите към 30 месеца, заяви през днешния ден проектанта арх. Красимира Костова.

Новият план съхранява напълно и развива концепцията на " Дом Младост ". Комплексът има упоритостта да се трансформира скоро в новото съвременно място на Варна с два вътрешни и три външни минерални басейна, СПА, балнеолечебен и медицински център. Ще разполага и с паркинг за 50 автомобила. 

Проектът планува и градски плаж на територията на комплекса, който ще бъде комфортен за посетителите от кварталите. 

За лукс на клиентите плажната зона с прилежащия бар ще бъдат вписани в парковата територия, охормена от съществуващите и сега питейни заведения, които ще бъдат напълно съхранени. 

В непоследствена непосредственост до плажната зона ще бъдат и панорамните зали за фитнес - с аспект към откритите водни площи и зеленина край тях. Залите за спорт ще бъдат предопределени главно за тонизиращи и кардио тренировки.

Към откритите басейни и фитнеса ще има обособен хешеходен вход откъм бул. " Сливница ". 

Откритите и закрити басейни за деца и възрастни ще разрешат на гостите целогодишно да употребяват минералната вода и нейните лечебни свойства. 

Температурата на водата във всички тях ще бъде съобразена с предназначението им за прилагане. 

В двата детски басейна - вътрешен и външен, както и до момента ще има тренировки за по плуване за начинаещи деца и възрастни. 

За деца от обществено слаби фамилии ще бъдат създадени специфични стратегии за достъп до плувни занимания. 

Откритият басейн за възрастни ще бъде подобаващ както за тренировки, по този начин и за лечебни потребности с часове по водна гимнастика.

Басейнът, както и целият комплекс ще бъде приспособен за хора със усложнения в напредването. 

В новия комплекс ще работи съвременен СПА център за релаксиращи процедури като калолечение, парна баня, финландска билкова сауна и ледена кабина. 

Центърът за водолечение пък ще предлага благоприятни условия за оздравителни процедури калолечение, физеотерапия, кинезитерапия, лазер терапия, магнитотерапия.

В комплекса ще има и медицински център със профилирани кабинети в региона на болести на опорно-двигателния уред, периферна нервна система и храносмилателна система. 

На територията му ще работят стоматологични кабинети,, аптека, магазин за козметика, плажни и СПА артикули, аксесоари. 

В реализацията на новия " Дом Младост " е планувано и възобновяване и възобновяване на чешмата с минерална вода за двободно прилагане от жителите и гостите на Варна, изясни арх. Костова.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР