Любен Попов спечели категорично Петия вечерен турнир на ИТЛ и

...
Любен Попов спечели категорично Петия вечерен турнир на ИТЛ и
Коментари Харесай

Любен Попов защити титлата си от Четвъртия вечерен турнир на ИТЛ

Любен Попов завоюва изрично Петия вечерен шампионат на ИТЛ и отбрани купата си от предходното издание на конкуренцията, приключила месец по-рано. На финала на Централния корт на Българския народен тенис център той се наложи над Дарислав Николов с 2:0 сета (4:1, 4:1) и подвигна купата без изгубен сет. Дарислав стигна до мача за купата, откакто победи поредно Цветан Иванов, Иван Златанов и Камен Маздрашки, само че силите му не стигнаха за успех и във финала.

“Изключително съм удовлетворен от шампионата, всички мачове се получиха чудесно – сподели Дарислав след последната среща. - Само във финала бях по-скован и не можах да покажа най-хубавото от себе си. Противникът ми игра доста добре - не бъркаше, не правеше непредизвикани неточности, а аз се усещах като преди изпит. Повечето от геймовете стигаха до тъждество, а напрежението беше огромен фактор. В Българския народен тенис център бяха мои другари и фамилията ми, и желаех да се показва доста добре. Така се пренавих и нещата не се получиха както желаех. Явно ми би трябвало още игра и претръпване. Освен това не съм от най-високите, нормално играя с съперници 1-2 глави над мен и се получава нещо като Диего Шварцман против Иво Карлович. Въпреки това не преставам с участията в ИТЛ и се надявам да стана още по-добър.”

В Петия вечерен шампионат на най-голямата аматьорска лига в България Интерактив тенис участваха 159 състезатели. В категория 125 победител стана Николай Атанасов, надигравайки безапелационно Иван Тодоров с 2:0 сета (4:0, 4:0). В междинната категория ИТЛ 250 първенец стана Радостин Иванов, който на финала се наложи над Божидар Николов с 2:0 сета (4:3, 4:1).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР