Любен Попов, най-добър играч на Инетрактив тенис за 2019, триумфира

...
Любен Попов, най-добър играч на Инетрактив тенис за 2019, триумфира
Коментари Харесай

Любен Попов с три купи в Сандански

Любен Попов, най-хубав състезател на Инетрактив тенис за 2019, победи в четвъртия шампионат на Weekend Tour за годината в Сандански. В мъжкия край на Sandanski Open 2020 той се изправи против Борислав Халачки и се наложи с 6:2. Халачки играе в ИТЛ от 2016, само че не съумя да затрудни изключително противника си. Попов завоюва последната конкуренция на фамилната тенис и СПА верига през ноември 2019 Hot Springs Open в село Баня и в този момент още веднъж сподели класа на корта. В Сандански той стигна до финала, откакто нямаше особени усложнения против Мартин Милчев. Последната му среща стартира с два бързи пробива в първите два гейма, само че интригата остана до 2:2. След това Любен беше непогрешим и завоюва с 6:2. По-късно той подвигна купата на смесени двойки в тандем с половинката си Цветелина Пулева и на двойки мъже в партньорство с Красимир Вангелов. Така, откакто дебютира с купа през 2019 в Weekend Tour, Любен затвърди усещането, че е измежду най-хубавите.

При дамите шампионка стана Илияна Генева, която победи в мача за първото място Арина Корзун с 6:1 с помощта на богатия си опит на корта.

В Sandanski Open 2020 участваха 28 играча, седем от които дебютираха във веригата - семейство Атанас Атанасов и Даниела Нанчева, Илияна Генева, Станимира Накова, Арина Корзун, Петко Стоянов и Красимир Вангелов. Фаворитите не срещнаха съществени усложнения, като всички прескочиха групите с цялостен актив от победи. Един от най-опитните в лигата -Едиз Батран, не дойде в Сандански поради вирус и по този начин отвори пътя към купата. Най-зрелищният дуел беше четвъртфиналът сред локалната звезда Георги Митрев, завърнал се след интервенция на кръстни връзки, и варненеца Атанас Атанасов. Въпреки по-агресивната си игра Митрев беше догонващ в срещата съвсем от самото начало. В края съумя да върне двата пробива, с които изоставаше и докара мача до тайбрек. В него феновете станаха очевидци на същинска драма: двамата редуваха мачбол след мачбол, само че успеха след 11:9 взе Митрев.



Освен шампионатите на сингъл и двойки, Sandanski Open предложи на приятелите на тениса и доста изненади. От петък до неделя всички се подкрепяха със скара и студена бира, обезпечени от Братя Узунови и Китанови 2009, а огромната премия на надпреварата отиде след лотария при Антон Фачиков. През трите дни на конкуренцията играчи и техните близки и другари се възползваха от СПА центъра на Интерхотел Сандански и възвърнаха сили в минералните му басейни.

Следващата конкуренция в календара на Weekend Tour е RIU Pravets Open от 24 до 26 юли, където форматите още веднъж ще бъдат четири: сингъл мъже и дами, двойки мъже и смесени двойки. Следва Uva Nestum Open I от 7 до 9 август, а по-късно идва ред на морските завършения на веригата. От 9 до 13 септември ще се организира Green Life Holiday на Каваци, а от 18 до 20 септември – Santa Marina Open. Желаещите да вземат участие в шампионатите могат да се запишат на уеб страницата Weekend Tour - Семейни тенис шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР