Любен Попов, дебютант в най-голямата верига за любители в България

...
Любен Попов, дебютант в най-голямата верига за любители в България
Коментари Харесай

Дебютант спечели Четвъртия вечерен турнир на ИТЛ при напредналите

Любен Попов, дебютант в най-голямата верига за фенове в България Интерактив тенис, завоюва конкуренцията при напредналите от Четвъртия вечерен шампионат. Двамата сложени в схемата при най-опитните не съумяха да доближат до финала в комплекс 360. Първо на четвъртфиналите поставеният под номер 1 Станислав Иванов беше отстранен в два сета от Цветан Иванов, който позволи загуба на полуфинала от Иван Златанов. Във втората полуфинална среща Любен Попов в профил поставения под номер 2 Петьо Борисов, като Петьо несъмнено не беше във форма и позволи пагубна загуба без да запише гейм.

Поради неприятните метеорологични условия финалът се игра на гостоприемните кортове в парка Заимов в MG Tennis club. В началото Иван поведе с 2:0 гейма и 40:0 в третия гейм, само че тогава се получи спад в играта му и напредък при Любен. Така Попов съумя освен да изравни резултата, само че и взе първия сет. Във втория сет Иван допускаше повече неточности и успеха пристигна елементарно за Любен: 4:2 и първа шампионска купа в ИТЛ след 2:0 сета.

“Играя постоянно в шампионатите на „ Диана “ и взех решение да опитвам по какъв начин е в Интерактив тенис – сподели спечелилият след края на мача. – Получих рейтинг 8 и се включих непосредствено при напредналите. Хареса ми доста, играх с разнообразни играчи и считам да продължа в лигата. Най-много ми хареса ми това, че имаме по един мач дневно. Това разрешава да вложиш всичките си сили, до момента в който на „ Диана “ би трябвало да се пестиш, тъй като играем по няколко мача дневно. Следващият ми шампионат ще е още веднъж в ИТЛ, в Българския народен тенис център”.

При начинаещите първото място завоюва Ивайло Иванов, който игра инфарктен край против Светозар Димов. След доста обрати и оспорвани разигравания Иванов изкопчи успеха с 2:1 сета (2:4, 4:3, 10:8). Това беше първо отличие за Ивайло, който към този момент има право да играе единствено при напредналите и приблизително напредналите и ще би трябвало да покаже още по-качествен тенис.

В категория 250 до мач за купата стигнаха поставените под N1 и N2 Тихомир Желев и Мирослав Василев. Победител в категорията стана един от най-титулуваните фенове на София Тихомир Желев, който има десетки купи от разнообразни шампионати. Той завоюва трофея с 2:0 сета (4:1, 4:2), а до мача за първото място даде на противниците единствено един сет. Така Желев за следващ път потвърди, че може да изненада и най-неудобния съперник и че има стоманени нерви.

Четвъртият вечерен шампионат беше последната конкуренция на закрито преди началото на летния сезон на ИТЛ. Петият вечерен шампионат стартира през днешния ден в Българския народен тенис център, като по традиция първи на кортовете ще излязат начинаещите. Средно напредналите започват на 22 април, а поради Великденските празници напредналите ще стартират със седмица забавяне – на 6 май. В схемите в двете съревнования към момента има свободни места.

Повече детайлности за Интерактив тенис и за шампионатите на лигата можете да намерите тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР