Любен Иванов – областен управител на област Видин участва в

...
Любен Иванов – областен управител на област Видин участва в
Коментари Харесай

Областният управител на област Видин участва в работата на конференцията

Любен Иванов – регионален шеф на област Видин взе участие в работата на конференцията Innowave Summit 2022. Събитието, което се организира от 19 – 20 май в гр. Клуж-Напока, Румъния, е водещо събитие за нововъведенията в Източна Европа, а румънският град-домакин е един от най-силните районни иновационни хъбове в Европа.

Иновации, гении, достъп, съгласуваност, цифровизация и стратегически вложения бяха основните думи на конференцията. В работата на форума участваха повече от 60 международно приети създатели и мениджъри на водещи интернационалните компании в бранша на нововъведенията и над 2000 представители на бизнеса и стартъп екосистемата от 28 страни. Участниците дружно разискаха бъдещето на нововъведенията в Европа и развиването на този стратегически бранш.

Иновациите и новите технологии ще дефинират бъдещето на европейската стопанска система. Изграждането на интегрирана европейска иновационна екосистема е основно за основаването на условия за разгръщане на европейските сдружения. Сега е времето за стратегически вложения, привличането на гении и улеснението на достъпа до капитал. Новото потомство иноватори са нашето бъдеще, само че и нашето настояще – те ще ни оказват помощ да превърнем Европа в водач в нововъведенията. Това бяха част от посланията на форума.

В работата на конференция взеха присъединяване Мария Габриел – еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта, Емил Бок – кмет на Клуж – Напока, Николае Чука, министър-председател на Румъния, ръководителят на Европейския комитет на районите Апостолос Цицикостас и други Президентът на Република България Румен Радев поздрави участниците в събитието посредством особено видео послание.

В рамките на конференцията регионалният шеф на Видин Любен Иванов организира работна среща с Председателя на Мрежата на Европейските Стартъп Градове – Артуро Вилар.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР