Любен Дилов от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от Продължаваме промяната

...
Любен Дилов от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Още двама се заклеха като народни представители

Любен Дилов от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от " Продължаваме промяната - Демократична България " поставиха клетва като народни представители. Пред сътрудниците си те повториха думите:

" Заклевам се в името на Република България да съблюдавам конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се ".

Дилов пропусна първите две седмици от работата на Народното събрание поради персонални аргументи, а Петров стана народен представител на мястото на Лена Бориславова, чието искане да като депутат беше гласувано предходната седмица.

Според в уеб страницата на " Продължаваме промяната " Петър Петров е правист и има повече от 17 години опит като чиновник в службите за сигурност. В интервала 2004 - 2008г. е работил в Национална Служба " Сигурност " - Министерство на вътрешните работи, а след основаването на Държавна Агенция " Национална сигурност " продължава кариерата си там. От 2013г. до началото на 2022г. е заемал редица управителни длъжности в структурата на ДАНС. В интервала януари - август 2022г. е бил консултант в кабинета на министър-председателя Кирил Петков и секретар на съвета по сигурността към Министерски съвет. Бил е депутат в 48-то Народно заседание.

Любен Дилов ще бъде народен представител за шести път. В 40-тото Народно заседание той бе определен за подобен от листата на Обединените демократични сили (ОДС), а от 45-тото насам става депутат от ГЕРБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР