Любен Дилов-баща е автор на повече от четиридесет книги —

...
Любен Дилов-баща е автор на повече от четиридесет книги —
Коментари Харесай

ЛЮБЕН ДИЛОВ: Жените не са имали време да пишат историята на човечеството

Любен Дилов-баща е създател на повече от четиридесет книги — романи, сборници с разкази и новели, като повече от 30 негови книги са преведени на над 10 езика, в това число в Япония и Китай. Избраните цитати са от романа му „ Библията на Лилит “от 1999 година.

В началото Богинята-майка роди небето и Земята. Както кокошката може да снася яйца и без петел. Заради това светът е останал еднократен и ялов, само че е късно да протестираме срещу него.

Нека приемем, че светът е бил основан по метода, фиктивен от мъжете, въпреки на този свят да няма доказателства, че мъж може да ражда, камо ли пък да роди нещо по собствен облик и сходство! Затова ще приемем единствено, че не господ, а богиня е свършила тая работа, от което работата, несъмнено, си е останала същата.

За разлика от множеството скотски и насекомни типове, където женската незабавно прогонва или убива, или даже изяжда самеца, щом си извърши предназначението, дамата великодушно оставя мъжа край себе си до края на живота му. Ето това милосърдие той инстинктивно не може да й елементарни!

Жените не са имали време да пишат историята на човечеството, те единствено са я правели, грижейки се за неговото възпроизводство и увеличаване.

Всяко милосърдие е обидно, изключително за смятащия се за по-силен и по-умен. И мъжът към този момент хилядолетия наред санкционира дамата с пренебрежение и неуважение. Самообявил се за по-важния в партньорството, останал без работа, той се захваща да прави цивилизация, което в допълнение напомпва възприятието му за предимство. А това му пречи да забележи, че всички механически откривателства, които прави, с цел да придвижи развиването на своята прищявка — цивилизацията, в действителност са предопределени да облекчават труда на дамата и да бранят потомството, родено от нея.

Инфо: chetilishte.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР