Льо Пен коментира думите на президента Еманюел Макрон, че не

...
Льо Пен коментира думите на президента Еманюел Макрон, че не
Коментари Харесай

Париж настъпи Льо Пен: А дали войниците на Путин не са вече във Франция

Льо Пен разяснява думите на президента Еманюел Макрон, че не изключва изпращането на западни бойци в Украйна, въпреки президентът на Френската република да призна, че няма консенсус по въпроса.

" Еманюел Макрон прекрачи още една линия по пътя към войната и направи тъй че над 70 милиона французи да надвисне екзистенциална опасност ", сподели Марин Льо Пен.

" Казват ми, че това е в полза на човечеството. Кое е обаче това божествено право, по силата на което Франция ще изпраща бойци да пазят всички обективни дела на света, до момента в който единствената съществуваща международна империя, Съединените щати, отхвърлят да създадат това, вместо нас ", попита с подигравка крайнодясната лидерка.

" Вие чакахте първата опция да ни припомните на кого сте вярна в действителност и да покажете същинското си лице ", включвайки се в неприсъствен спор с Льо Пен министър председателят Атал.

Френският министър председател съобщи още, че " когато четем следствията, които се вършат ", като да вземем за пример това на в. " Вашингтон пост " от 30 декември за хипотетичните контакти на политическата мощ на Льо Пен " Национален общ брой " с Москва за намаляване на поддръжката за Украйна, " си коства да се попитаме дали бойци на Владимир Путин не са към този момент в нашата страна ".

" Говоря за Вас и за Вашите бойци, госпожо Льо Пен ", разясни Атал.

" Като погледнем Вашите позиции в настоящо и минало време, виждаме, че Вие се бяхте оповестили за боен съюз с Русия ", като това " беше единствено преди две години: това фигурираше във Вашата стратегия за президентските избори ", посочи министър председателят Атал.

" Ако Ви бяха избрали през 2022 година, щяхме да доставяме военна помощ на Русия, с цел да смаже Украйна, това е действителността ", сподели още Габриел Атал.

Същевременно външният министър Стефан Сежурне внесе малко изясненост по отношение на думите на Макрон.  

Това, че западни бойци може да участват в Украйна, не значи, че те ще вземат участие в спора.

С оглед на съветската експанзия Западът би трябвало " да планува нови дейности в поддръжка на Украйна ", като може да става дума за разминиране, за помощ в областта на киберсигурността и за " произвеждане на оръжия (...) на украинска територия. За осъществяването на част от тези дейности може да е належащо наличие на украинска територия, само че това няма да значи присъединяване в спора ", означи Сежурне.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР