Льо Авър се отдалечи на шест точки от зоната на

...
Льо Авър се отдалечи на шест точки от зоната на
Коментари Харесай

Льо Авър порази с лекота 9 от Лион

Льо Авър се отдалечи на шест точки от зоната на изпадащите от френската Лига 1 след победа с 3:1 над директния си съперник Олимпик Лион в среща от 18-ия кръг.

Домакините бяха доста облекчение в задачата си да стигнат до трите точки, защото приключиха срещата с двама души допълнително, а " хлапетата " бяха в понижен състав още от 30-ата минута. 

Тимът на Льо Авър обаче бе съумял да поведе още преди този момент посредством Готие Лорис, който се разписа в 18-ата минута.

Половин час след началото на дуела Джейк О'Брайън от отбора на Лион бе изпъден с пряк червен картон за нарушаване против Далер Кузяев.

Льо Авър стигна до втори гол след красиво осъществяване на Еманюел Саби в 50-ата минута, само че четири по-късно Александър Лаказет върна очакванията на гостите с гол, който се оказа почетният за тях.

Крайното 3:1 бе завършено от Кристофер Опери в 62-рата минута след асистенция на Кузяев.

Последният забавен миг в мача пристигна в 90-ата минута, когато хърватският бранител Дуе Чалета-Цар също получи пряк червен картон и остави " хлапетата " с девет души на терена.

С успеха Льо Авър събра 22 точки, само че остава на 10-о място в класирането. Олимпик Лион пък прекъсна серията си от три поредни победи и с 16 точки е на 16-о място. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР