Lyft възнамерява да оперира в Лондон, след като лицензът на

...
Lyft възнамерява да оперира в Лондон, след като лицензът на
Коментари Харесай

Lyft привлече Alphabet в рунд финансиране за 1 млрд. долара

Lyft има намерение да оперира в Лондон, откакто лицензът на конкурентната Uber бе лишен от локалните управляващи.

Още по тематиката
Renault си сложи за цел да е измежду водачите при електрическите автомобили

Компанията увеличи задачите си за приходите и облагата до 2022 година
9 окт 2017
Lyft се насочва към Лондон след отнетия лиценз на Uber

Обстоятелствата са удобни за стъпването на компанията на пазара в Лондон
27 сеп 2017
Uber ще вози с електрически автомобили във Англия от 2019 година

Компанията възнамерява всичките ѝ коли в английски градове да са електрически от 2022 година
12 сеп 2017
Volkswagen залага на облага и от транспортни услуги

Германската компания се готви за предстоящото в близко бъдеще понижение на персоналните коли
19 апр 2017
Приходите на Uber порастват, само че загубата остава

Растежът на компанията се е забавил поради излизането от Китай
20 дек 2016 Американският конгломерат Alphabet води капиталовия рунд за финансиране от 1 милиарда $ в компанията за транспортни услуги Lyft, написа Financial Times. По този метод конкуренцията сред двете най-големи компании в бранша на споделените пътувания - Lyft и Uber, става по-голяма.

Инвестицията

Поздразделението на Alphabet - Capital G, ще води кръга на финансиране, който ще оцени Lyft на над 10 милиарда $ - два пъти повече от началото на годината. Инвестиционният рунд към момента не е затворен. Вложението идва в подобаващ миг за Lyft, защото платформата за споделени пътувания усъвършенства финансовите си резултати от началото на годината. Към момента компанията управлява една четвърт от пазара за транспортни услуги в Съединени американски щати, което е растеж от 9%, демонстрират данни на консултантската компания Second Measure. От стартъпа оповестиха, че услугата му към този момент е налична за 95% от американското население по отношение на 54% при започване на годината.
Сантош Рао от Manhattan Research е уверен, че моментът е изцяло подобаващ за разрастването на транспортната компания.

Alphabet в това време е мажоритарен притежател в Uber, като връзките сред двете компании се изостриха поради спор за нова технология за самостоятелно ръководство на коли. Съдебният спор сред следената от Alphabet софтуерна компания - Waymo, и Uber към момента продължава. Преди няколко месеца Waymo упрекна Uber, че съзнателно е популяризирала информация в процеса на създаване на софтуерния артикул за самостоятелни коли. Групата за споделено пътешестване отхвърля обвиняванията.

Проблеми за главния съперник

Основният съперник на Lyft – Uber, претърпя съществени удари и е изправен пред редица провокации. В края на септември локалните управляващи в Лондон взеха решение да не възобновят лиценза на компанията в града, който изтичаше на 30 септември. Въпреки публичното неодобрение регулаторите не възобновиха лиценза на компанията с претекста, че не подсигурява сигурността на водачите и клиентите, и я упрекна в нарушение на локалното законодателство. От Uber отхвърлиха обвиняванията и обявиха, че всичките им водачи имат лиценз от лондонския транспортен регулатор (Transport for London).

Намеренията на Lyft

Финансовата поддръжка от американския конгломерат евентуално ще окаже въздействие за поддържане на тактиката на Lyft за основаване на нови софтуерни артикули. От платформата за транспортни услуги са окуражени да разполагат с самостоятелни коли в близко бъдеще и заради това договарят и с други софтуерни компании.

Изпълнителният шеф на Lyft Логан Грийн съобщи преди дни, че компанията ще стартира да оперира в Лондон, Торонто и Мескико и по този метод ще се " утвърди на интернационалния пазар ". Това се случи, откакто стана ясно, че лондонският транспортен регулатор няма да възобнови лиценза на конкурентната група Uber.

Досега вложения в Lyft са правили Didi of China, Icahn Enterprises и взаимното сдружение Andreesen Horowitz.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР