Лявата испанска партия Сумар поиска въвеждането на по-къса работна седмица,

...
Лявата испанска партия Сумар поиска въвеждането на по-къса работна седмица,
Коментари Харесай

Лява партия дава рамо на Санчес за премиер, но иска по-къса работна седмица

Лявата испанска партия " Сумар " изиска въвеждането на по-къса работна седмица, с цел да поддържа премиерската кандидатура на Санчес

Лявата испанска партия " Сумар " през днешния ден изиска въвеждането на обществени политики като понижаване на работните часове,

повишение на заплатите и увеличение на броя на жилищата на налични цени,

с цел да поддържа опита на социалиста Педро Санчес да си обезпечи още един премиерски мандат, съобщи Ройтерс.

Изпълняващият длъжността министър председател Санчес и лидерката на " Сумар " Йоланда Диас, която също по този начин е изпълняваща длъжността министър на труда в държавното управление в оставка на социалистите, започнаха по думите на Санчес " комплицирани диалози " за възобновяване на неговия мандат.

Санчес беше номиниран от испанския крал Фелипе Шести през вчерашния ден и ще се опита да образува ръководещо болшинство,

откакто предходната седмица опитът на консерватора Алберто Нунес Фейхоо се провали.

За да завоюва вота в Народното събрание, водачът на Испанската социалистическа работническа партия (ИСРП) се нуждае от поддръжката на няколко евентуални съдружни сътрудници като " Сумар " и някои каталунски и баски националистически партии.

" Единственият сюжет, който си представяме, е ново съглашение за съдружно държавно управление ",

съобщи пред кореспонденти след срещата на двамата партийни водачи представителят на " Сумар " Начо Алварес. " Но не всяко съглашение би било уместно, то би трябвало да бъде амбициозно ", добави той.

Алварес сподели, че към момента има различия по отношение на " обществените и обвързваните труда измерения ", в това число по отношение на понижаване на работните часове, поощряване на салдото сред професионалния и фамилния живот с заплатен отпуск, както и възстановяване на достъпа до жилища на налични цени, наред с други неща.

Говорителката на ИСРП Пилар Алегриа назова срещата " положителна " и сподели, че задачата е този месец да бъде подписана " прогресивна " съдружна договорка.

Очаква се договарянията на Санчес с други партии да продължат идната седмица, защото той ще взе участие в двудневна среща на високо ниво на Европейски Съюз в Гранада, започваща на следващия ден.

Няма планувана дата за гласуването на премиерската кандидатура на Санчес, само че той сподели, че би желал да завърши диалозите и да дефинира дата " колкото се може по-скоро ".

Жауме Асенс, който води договарянията на " Сумар " с каталунските партии, през днешния ден сподели пред телевизия Те Ве 3, че чака гласуването да се състои през първите две седмици на ноември. Ако нито един претендент не успее да си обезпечи болшинство до 27 ноември, ще би трябвало да бъдат планувани нови общи избори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР