Лятото връхлетя с пълна сила и това създава едно усещаме

...
Лятото връхлетя с пълна сила и това създава едно усещаме
Коментари Харесай

Новият хит на сезона – фагри: Рибата, развиваща морските сетива

Лятото връхлетя с цялостна мощ и това основава едно усещаме за топлота, ухае на море и на риба . В летните дни всеки един от нас избира да употребява разхлаждащи питиета с екзотични рибни деликатеси . Ще ви представим на вашето внимание една не толкоз известна риба в България – фагри .

Фагри, риба. Снимка: Искра.бг

Морският жител е хищна риба, известна като царска риба . Фагри е позната от дребни времена и се употребява от епохи. Изключително красива риба със светли багри , достигаща до 30 см. Месото й е компактно и няма настойчив рибен усет , в противен случай то е внимателно и вкусно с доста малко кости, което разрешава чистенето й да стане доста елементарно.

През последните няколко години навлиза на българския пазар, само че се среща най-вече в Гърция .

Предпочитащите сьомга, ще останат очаровани и от усета на една не толкоз известна, само че неповторимо вкусна и на половина по-евтина риба. Има няколко разновидността за приготвянето й – на скара, на фурна и пържен .

Фагри, риба. Снимка: Искра.бг

Ето и една забавна и лесна рецепта на фурна вкъщи:

„ Вземете тава, покрийте я с хартия за печене, като оставите задоволително от нея, с цел да завиете добре рибата. Направете три разреза по фагрито, посолете със сол и черен пипер, след което залейте със зехтин. Можете да поставите в разрезите на рибата резени лимон и стръкчета копър, по-късно завийте с хартията за печене. Сложете я във фурната и след 20-30 минути можете да се насладите от получения резултат – апетитен сос от лимона, зехтина, подправките и самата риба. “

Грижата за тялото става приоритет с годините. Диетолози поучават да се заобикалят храни с високо наличие на захар, сол и газирани питиета. Полезно е обаче да се включат богати на хранителни субстанции храни , като да вземем за пример рибата. Тя е източник на омега-3 мастни киселини и съдържа потребни за сърцето протеини.

Не забравяйте, че морските блага са доста потребен деликатес , само че и с тях не би трябвало да се прекалява.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР