Лятото вече е тук, а с него идват топлото време,

...
Лятото вече е тук, а с него идват топлото време,
Коментари Харесай

Как лятото влияе на вашето интимно здраве

Лятото към този момент е тук, а с него идват топлото време, плажа, басейните, солената вода и… инфекциите при дамите. „ Една вагинална зараза ще скапе летните ви проекти и до момента в който други прекарват почивката си край басейна или на морето, сходно заболяване ще ви задържи вкъщи “, споделя.

Лекарката е най-новият АГ-специалист в екипа на клиниката. Тя дава повече елементи за този вид летни инфекции, признаците и дейностите, които би трябвало да се подхващат.

Звучи като че ли цялото развлечение стопира, само че истината е, че когато настъпят летните жеги, те носят със себе си един от най-големите виновници за инфекциите – влагата. Потта има pH 7, до момента в който вагиналното pH е доста по-ниско – от 3.8 до 4.5. Обилното изпотяване може да повлияе на вътрешното и външното pH на влагалището, което води до увеличение на дрождите и развиване на гъбична зараза. А тя е един от главните врагове на летните ви проекти и освен тъй като дамите са по-склонни към изпотяване от мъжете, само че и тъй като са склонни да се потят на всички места. Гъбичните инфекции стереотипно обичат да се развиват във влажни и тъмни области.

Най-честите признаци включват зачервена, сърбяща или раздразнена вулва, постоянно съпроводена от миризма на квас и секрет, който наподобява на извара. Това от обособяване обаче не постоянно е налице, което може да затрудни самодиагностиката. Друга постоянно срещана вагинална зараза, за която би трябвало да внимавате през лятото, е бактериалната вагиноза. Симптомите постоянно включват миризма на риба и сивкав пенлив секрет.

Докато си почивате в влажен бански , химикалите от басейна и бактериите в морската вода и езерата се всмукват в тъканта на вашия бански костюм като това основава удобна среда, в която микроорганизмите могат да се трансфорат във всяка от изброените инфекции.

Ако забележите някои от изброените признаци, не си поставяйте сами диагноза и не се самолекувайте , даже в случай че сте имали гъбична зараза или припадък на бактериална вагиноза преди. Потърсете консулт с АГ-специалист. Гъбичните инфекции и някои полово излъчени болести имат сходни признаци, само че лекуванията са изцяло разнообразни. Важно е да бъдете прегледана от експерт, с цел да сте сигурна, че лекувате вярното заболяване. Ако забележите необикновени признаци, като да вземем за пример гнойно или сивкаво течение, миризма на риба или миризма на квас, консултирайте се с гинеколог. Той ще откри повода за признаците и ще назначи нужното лекуване.

Гъбичните инфекции и бактериалната вагиноза са лечими, само че има риск те да станат хронични . Никой не желае да се тревожи за вагинална зараза, изключително през лятото, по тази причина намаляването на приема на захар, използването на пробиотици (чревни и вагинални), спазването на добра диета, избягването на промивките и установяването на добра рутинна вагинална хигиена могат доста да понижат възможностите за болест.

Фактори , които могат да причинят вагинални инфекции от време на време са неприятно следеният диабет или неотдавна приключен курс на лекуване с антибиотици, които унищожават естествените бактерии във влагалището. Повишените равнища на естроген като тези, следени по време на бременност и постменопаузалната хормонална заместителна терапия също ви вършат по-податливи на зараза. Рисков фактор е имуносупресията при пациенти, които одобряват по-дълги курсове стероиди, имат ХИВ или са на имуносупресивни медикаменти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР