Лятото вече е пълновластен господар в Банско. Това се усеща

...
Лятото вече е пълновластен господар в Банско. Това се усеща
Коментари Харесай

БАНСКО ЛЯТО 2022!  Наситена програма, музика, танци, традиции и спорт за жители и гости на града


Лятото към този момент е всемогъщ стопанин в Банско. Това се усеща освен от топлите дни и луксозни вечери, само че и от градусите на настроението на „ Банско лято 2022 “.
След като посрещна първите лъчи на юлското слънце с паметната музика на Uriah Heep на вр. Вихрен и други пирински върхове, Банско продължи до края на дългия уикенд с стратегия, каквато има единствено тук – събрала на едно място картинно и приложно изкуство, фолклорна и модерна музика, танци, обичаи и спорт.
На изключително огромен интерес се радваше Фолк Фест Банско 2022 година, чийто пирон в програмата беше ревюто на носии. Жените от танцовите групи „ Бански фукли “ и „ Мераклии “ на хореографката Райна Асева, облечени с достоверни фолклорни носии демонстрираха за какво в песента се пее, че „ нема по-убаво от македонското девойче “. Голяма част от костюмите бяха предоставени от персоналната сбирка на Станислава Иванова.
В първите дни на юли стартира и Осмото издание на културните вечери „ Традиции и изкуство “. Те ще продължат до края на м. септември с богата стратегия от демонстрации на бански занаяти, изложения, специфични музейни турове, музикални и танцови уроци, кино гледка. На 1 и 2 юли достоверната банска музика, грънчарството и пресукването събраха пред Туристическия информативен център хора на друга възраст, а картините от живописната галерия „ Ухание “ на Галина Стоянова, подредени в него, ще ни радват до 5 юли.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР