Лятото се очертава да бъде топло – хубаво и слънчево.

...
Лятото се очертава да бъде топло – хубаво и слънчево.
Коментари Харесай

Климатолог: Има предпоставки за по-топло лято от нормалното

Лятото се обрисува да бъде топло – хубаво и слънчево. Нищо чудно да бъде и много горещо. Има предпоставки за по-топло лято от естественото, изясни климатологът Георги Рачев в утринния блок на Нова тв.

Той предвижда, че месец май ще бъде дъждовен за съвсем три-четвърти от територията на България, в Източна България ще бъде по-сухо. Юни също ще бъде топъл.

„ Има огромна възможност април да приключи като един от доста топлите месеци като междинна месечна температура, откогато се водят метеорологичните наблюдения. Особено що се отнася до планините. Мусала по всяка възможност ще бие всевъзможен връх и ще бъде най-топлият април, откогато се водят метеорологичните наблюдения ”, сподели още климатологът Рачев.

По думите му дъждът се обрисува да бъде малко през този месец - април, на доста места е под 20% под месечната норма.

„ От Пловдив, през Хасково и Сливен на процедура не е валял дъжд. Това е голям проблем, тъй като в първите 10-15 см, в които се садят пролетниците, вода няма. Това е проблем за посевите. На 1-ви май чакаме температура от порядъка на 25-26 градуса. Типично лятно време. Само ниските утринни температури ни пречат да назовем това време типично лятно ”, добави Рачев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР