Лятото продължава с пълна сила, но ако случайно не сте

...
Лятото продължава с пълна сила, но ако случайно не сте
Коментари Харесай

Незабравими филми, вдъхновени от велики български романи

Лятото продължава с цялостна мощ, само че в случай че инцидентно не сте на отмора, несъмнено сте забелязали , че е в действителност мъчно да намерите нещо забавно по малкия екран.

Да, този обичан сезон е време за релакс, плаж и сладки коктейли. И въпреки всичко постоянно намираме някой различен час, в който ни се желае да се потопим в някоя красива история на екрана или на страниците на хубава книга. Е, с помощта на, открихме метод да съвместим тези две удоволствия.

А най-хубавото е, че можете да се потопите в света на българското кино по всяко комфортно за вас време, без да зависите от програмата на малкия екран, написа.

За да ви вдъхновим , предлагаме ви 7 незабравими кино лентата , основани по велики български романи и повести , които ще откриете в ТВ платформата на EON.

„ Осъдени души “

Филмът излиза през 1975 година, 30 години след публикуването на едноименния разказ на Димитър Димов . Тази трагична и съдбовна любовна история се развива на фона на следвоенна Испания, а основните герои са двама обречени страдалци – британската аристократка Фани Хорн (в ролята Едит Салай) и отец Ередия (Ян Енглерт) – духовник от йезуитския медал на Игнасио де Лойола. Филмът безупречно предава цялата трудност на човешката драма, разказана от Димитър Димов, а композициите на Митко Щерев остават измежду безконечните класики на българската музика.

" - Отегчаваш ме с гордостта си.
- Това е единственото, което ми остава.
- Пази го пред другите.
- Защо не и пред теб?
- Защото и двамата сме еднообразно пропаднали. "

Димитър Димов, " Осъдени души "
— Просто Рачо (@RdslvR)

„ Лавина “

Тази драма от 1982 година е основана по романа на Блага Димитрова , а музиката е дело на Георги Минчев. Романът „ Лавина “ (1971) споделя за трагичната и героична орис на група алпинисти, част от които умират в планината. Интересното тук е, че написването на сюжета за кино лентата предхожда основаването на самата книга. Вдъхновение за сюжета Блага Димитрова открива в една покруса от 1965 година, когато край Мальовица лавина затрупва 16 души. В функциите виждаме Иван Иванов, Ваня Цветкова, Павел Поппандов, Филип Трифонов и други

„ Крадецът на праскови “

Този вечен филм от златната сбирка на родното кино буди интерес до през днешния ден колкото с вълнуващия сюжет, излязъл отдолу под перото на Емилиян Станев , толкоз и с трагичната любовта история от снимачната площадка. Фон на трагичните събития, разказани в едноименната повест и пресъздадени безупречно на екрана от Невена Коканова и Раде Маркович , е Велико Търново. Един град, превзет от ужаса на Първата международна война, една жена с опустошена душа и един заточеник, търсещ плод, с който да засити убийствения апетит. А резултатът е една от най-тъжните, само че и красиви любовни истории в българското кино.

Невена Коканова Крадецът на праскови.
— Бойко Бойчев (@BojkoBojcev)

Внушителна видеотека в комфортно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от , на вашето отдалечено. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията съгласно вашите ползи и желания. Те са комфортно разпределени в обособени жанрове. Каталогът се обновява непрестанно, тъй че в никакъв случай няма да скучаете. Филмовото наслаждение е обезпечено!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР